13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSoluții complete TONDACH® pentru proiecte economice de acoperiș

Soluții complete TONDACH® pentru proiecte economice de acoperiș

Alegerea învelitorii pentru acoperiş se face în funcţie de mai multe criterii, printre care se numără panta acoperişului, stilul clădirii, precum şi bugetul avut la dispoziţie. O soluţie foarte bună este cea a ţiglelor ceramice cu format mare, XXL, pe care TONDACH Romania  le pune la dispoziţie într-o gamă largă de tipuri, în cadrul unui sistem complet, pentru orice fel de casă.

Un element care poate adăuga un plus de valoare casei este învelitoarea, iar pentru un acoperiş de calitate ţiglele ceramice reprezintă o soluţie potrivită. Acestea sunt realizate pe baze naturale, sunt durabile, rezistente la intemperii, asigură confort la interior şi nu vor deveni inestetice odată cu trecerea vremii. În plus sunt şi rentabile, iar TONDACH Romania propune soluţii complete pentru acoperiş.

Ţiglele ceramice TONDACH® sunt produse sută la sută naturale, fără aditivi chimici. Materia primă folosită la fabricarea ţiglelor ceramice TONDACH® este argila pură, de calitate superioară, atât datorită caracteristicilor materialului folosit, cât şi datorită controlului continuu al producţiei şi calităţii.

Aspect estetic superior

Ţiglele cermice se remarcă şi prin aspectul estetic. Având în vedere că acoperişul reprezintă o pondere importantă din volumetria casei, culoarea învelitorii trebuie aleasă cu grijă, în concordanţă cu textura, materialul şi nuanţa faţadelor.

Alegând soluţia ţiglelor ceramice TONDACH®  se poate oferi expresivitate locuinţei,  în sensul că producătorul a reuşit să aducă pe piaţă nu mai puţin de 25 de nuanţe diferite pentru ţiglele ceramice. Acest lucru înseamnă o varietate de suprafeţe şi modele, în cifre aceasta însemnând 400 de opţiuni pentru conturarea acoperişul conform dorinţelor, atât în ceea ce priveşte construcţiile noi, cât şi cele ce necesită renovare.

Pe lângă gama largă de culori, TONDACH®  pune la dispoziţie şi o bogată paletă de angobe şi glazuri care asigură stabilitate cromatică, rezistenţă, netezime şi luciu pe suprafaţă, ajutând astfel şi la fenomenul de autocurăţare a învelitorii.

Rentabilitate

Rentabilitatea unui material se dovedeşte în momentul în care nu trebuie să se investească în diverse lucrări de reparaţie. Acest lucru este valabil în special la acoperişul unei case, a cărui construcţie şi învelire ocupă un procent important din costurile totale. Acoperişurile din ţiglă ceramică nu necesită reparaţii majore în timp, au o rezistenţă mecanică mare, putând suporta cu uşurinţă greutatea zăpezii sau a gheţii şi sunt rezistente la diverşi factori externi.

Ca şi durabilitate, ţiglele ceramice au o durată de viaţă sporită în timp, putând ajunge şi la 100 de ani, iar produsele TONDACH® beneficiază de o garanţie pe o perioadă îndelungată, de 33 de ani.

Sistem complet

Un alt aspect important este dat de faptul că TONDACH Romania propune soluţii complete pentru acoperiş, oferind pentru fiecare produs în parte accesoriile şi elementele de siguranţă necesare, începând de la izolaţie şi până la scările de acces, parazăpezi, ori treceri pentru cabluri sau antena de satelit. În plus, aceste elemente se potrivesc cu succes pentru orice model de ţiglă.

Ţigla ceramică TONDACH®  cu format mare

Pentru proiectele economice privind soluţiile pentru acoperişuri, TONDACH Romania propune ţigla ceramică XXL, care prezintă nenumărate avantaje. Printre acestea, se numără: preţ extrem de competitiv pe metru pătrat (se folosesc începând cu 8,8 bucăţi de ţiglă), consum redus de material lemnos pentru şarpantă, volum mai mic de manoperă, manipulare rapidă, montaj uşor, greutate redusă pe metru pătrat. Ţiglele ceramice cu dimensiuni mari reprezintă cea mai bună alegere pentru proiectele economice. Frumoasele case prezentate în acest material au ca specific acoperişurile cu învelitori din ţiglă ceramică TONDACH® XXL, care se deosebesc prin prestanţa şi nobleţea materialului şi care, în plus, sunt soluţii economice. Acestea reprezintă produse naturale, realizate numai pe bază de materiale naturale (argilă, apă, aer şi foc), autentice şi care, prin însăşi natura lor, creează stil şi personalitate.

Ţiglele ceramice XXL sunt o soluţie „pentru toate buzunarele“, conferă maximum de eleganţă şi se potrivesc oricărui stil şi tip de proiect de casă, de la cele clasice până la cele rustice sau moderne, cu acoperiş dinamic, foarte spectaculos, în multe ape.

Din punct de vedere estetic, aceste ţigle sunt disponibile într-o gamă variată de forme şi culori: teracota şi angobă roşu, maro, maro arămiu şi antracit. Bolero, cu liniile sale discrete şi elegante, încununează arhitectura clădirilor în stil modern, Rumba conferă acoperişului un aer mediteranean prin formele sale arcuite, Twist reprezintă îmbinarea perfectă între practic şi estetic, oferind suprafeţe care încântă privirea, iar Tango+ înnobilează orice locuinţă prin eleganţa fină şi stilul impunător. Este de remarcat și faptul că accesoriile și elementele de siguranță ale acoperișului propuse de TONDACH Romania  se potrivesc cu succes țiglelor ceramice XXL.

Twist, alegerea perfectă

Datorită raportului perfect dintre funcţionalitate şi design, ţigla Twist cu format mare devine una dintre variantele economice preferate ale românilor, mai ales că, prin gama de culori şi forme, se poate adresa oricărui tip de client. Având dimensiunile de 30 x 50 cm, greutatea de 3,60 kg şi fiind necesare doar 8,8-9,3 bucăţi de ţigle Twist pentru acoperirea unui metru pătrat de acoperiş, se obţin economii substanţiale de material, care pot depăşi 25%. Disponibile şi în culoarea antracit, învelitorile din ţigle ceramice Twist se bucură de eleganţă şi personalitate speciale. Nu mai puțin important este faptul că în luna septembrie, pentru țigla ceramică Twist, dealerii TONDACH Romania acordă un important discount, precum și accesorii pentru un acoperiș complet.

Cum alegem acoperișul pentru casa eficient energetică

Cele mai mari pierderi de căldură la o casă se înregistrează la nivelul acoperişului, o atenţie deosebită trebuie deci acordată atât alegerii unei soluții corespunzătoare pentru învelitoare cât și termoizolării acoperișului.

O soluţie foarte bună este cea a ţiglelor ceramice cu format mare, XXL, pe care TONDACH®   România le pune la dispoziţie într-o gamă largă de tipuri, pentru orice fel de casă. Unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că un acoperiș ceramic  de acest fel susține într-un mod natural un climat interior echilibrat pe parcursul întregului an, respingând căldura în timpul verii şi reţinând-o iarna, reprezentând astfel o soluție optimă pentru casele eficiente energetic.

Construcţia Casei e4, aflată lânga Bucureşti, în localitatea Corbeanca, a demarat în iunie 2014,  și  a beneficiat de consultanţa oferită de specialiștii Wienerberger. Casa a fost finalizată în 12 luni, fiind prima de acest fel din sud-estul Europei. Proiectul este un excelent studiu de caz pentru toți cei interesați să-și construiască o casă în viitorul apropiat și arată că o casă performantă energetic poate fi realizată doar printr-o proiectare riguroasă şi prin utilizarea unor materiale de construcții de o calitate ridicată. În ceea ce priveşte acoperişul Casei e4, dat fiind cele expuse, materialul ales a fost ţiglă ceramică cu format mare, şi anume Twist antracit, soluţie modernă şi durabilă propusă de Tondach România. Acoperişul realizat a reprezentat un sistem complet care se potriveşte perfect cu cel al structurii de rezistenţă a Casei e4 din cărămidă Porotherm, în care un accent deosebit a fost pus pe termoizolare şi accesoriile de protecţie şi siguranţă, mai ales datorită existenţei mansardei. Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger este astfel, mai presus de toate, căminul unei familii pentru care emoţia şi sănătatea sunt cuvinte cheie, iar expertiza specialiştilor TONDACH®  garantează durabilitatea şi eficienţa acoperişului, parte dintr-un concept arhitectural modern şi un climat interior plăcut. Mai multe detalii pe www.casae4.ro

Termoizolarea acoperișului

O atenţie deosebită trebuie acordată termoizolării acoperișului,  acesta fiind un pas extrem de  important în evitarea pierderilor de căldură şi pe această bază a creşterii eficienţei energetice a întregii case. În acest sens este nevoie să se achiziţioneze odată cu materialul pentru învelitoare sisteme şi accesorii de protecţie şi siguranţă pentru acoperişurile din ţiglă, mai ales în cazul în care este vorba de o locuinţă mai veche şi nu au fost montate de la bun început. Un exemplu în acest sens este folia armată, folosită în mod obligatoriu la acoperişurile mansardate. Rolul acesteia este să împiedice pătrunderea vaporilor de apă în stratul de termoizolaţie. Secţiunea de ventilare dintre ţiglă şi folie împiedică încălzirea excesivă a acoperişului pe timp de vară, iar secţiunea dintre folie şi stratul de termoizolaţie elimină condensul care poate pătrunde în temoizolaţie.

La acoperişurile obişnuite, cu termoizolaţie, este foarte importantă protecţia împotriva pătrunderii condensului din interior sau a umidităţii din exterior. Totodată, trebuie asigurată şi ventilarea termoizolaţiei, realizată cu ajutorul utilizării foliei anticondens. Aceasta se montează direct pe termoizolaţie şi astereală, iar la coamele orizontale sau oblice şi la dolii poate fi trecută fără întrerupere pe un alt plan al acoperişului.

Un alt accesoriu necesar pentru întreţinerea acoperişului este banda adezivă universală. Are o lungime de 25 m şi o capacitate de lipire foarte bună. Poate fi utilizată la îmbinarea sau repararea tipurilor de folie, la îmbinările hidrofuge sau pentru etanşarea îmbinării dintre căpriori şi contraşipci. Există şi benzi de etanşare horn/perete cu ajutorul cărora pot fi realizate uşor îmbinările dintre acoperiş şi horn sau perete.

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă