17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSpecialSoldații care asigură securitatea Forumului de la DAVOS consumă droguri

Soldații care asigură securitatea Forumului de la DAVOS consumă droguri

Doisprezece soldaţi elveţieni care asigurau securitatea Forumului Economic Mondial de la Davos îşi omorau timpul şi plictiseala fumând marijuana şi prizând cocaină, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei elveţiene, Stefan Hofer, citat vineri de agenţia de presă ATS, preluată de AFP, a declarat că 5 din cei 12 soldaţi recent angajați au consumat cele două droguri şi că asupra unuia dintre ei au fost găsite trei grame de cocaină. 

Controale, declanşate în urma unui denunţ, au fost efectuate marţi cu ajutorul unor câini într-un batalion de infanterie de munte provenind din regiunile sudice Ticino (Tessin) şi Graubünden (Grisons).
Purtătorul de cuvânt a declarat că cei 5 soldaţi care au consumat cocaină au fost trimişi acasă în aşteptarea unor măsuri disciplinare pentru 4 dintre ei, în timp ce al cincilea este urmărit penal pentru posesie de cocaină. 

Ceilalţi 7 au fost plasaţi în arest la Davos. 

Stefan Hofer a precizat că siguranţa Forumului Economic Mondial, asigurată de 4.500 de militari în total, nu a fost pusă în pericol de acest incident.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă