13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialSoftware-ul, mai ieftin online

Software-ul, mai ieftin online

Pentru ca utilizatorii ar trebui sa fie in legalitate, ei trebuie sa achizitioneze software cu licenta aferenta pentru calculator.
Insa, dupa un tur rapid prin magazinele de specialitate se constata ca preturile programelor sunt destul de piperate pentru bugetul alocat. Exista o solutie?

Raspunsul la intrebarea de mai sus este: da, exista solutii legale si pentru cei care nu dispun de multe sute de lei pentru achizitionarea programelor. Cea mai la indemana este reprezentata de magazinele online care ofera reduceri importante pentru software-ul comercializat.
Unul dintre locurile cu preturi mai mici este eBay, unde comerciantii vand produsele direct de la producator fara un adaos comercial. "Cand un comerciant al site-ului nostru cumpara de la producator mai mult de 100 de bucati din acelasi software obtine un discount important si acest lucru se reflecta in preturile finale", spune Catherine England, purtator de cuvant al eBay. Ea a mai explicat si faptul ca toate programele care par a fi ilegale sunt eliminate de pe site. In magazinele din Romania pachetul Windows Vista Home Premium Edition are preturi cuprinse intre 800 si 950 RON. Pe eBay.com sau pe Amazon.com pentru acelasi software se platesc intre 119 si 159 de dolari, la care se adauga taxele de expediere de maximum 40 de dolari. Un simplu calcul arata ca putem achizitiona sistemul de operare produs de Microsoft si contra sumei de 400 RON, adica la jumatate de pret, fata de magazinele autohtone. Achizitionarea software-ului prin Internet ii poate ajuta foarte mult si pe utilizatorii de calculatoare Mac, produse de Apple. "Se poate achizitiona suita de programe Final Cut 5.1 la un pret de pana la 1.000 de dolari", explica Catalin Marcu, specialist IT si posesor de Mac. In schimb, pe piata autohtona acelasi set de programe costa aproape 6.000 RON.
Trebuie sa mentionam ca un alt avantaj al cumpararii acestor produse prin site-uri web din strainatate va scuteste si de plata TVA-ului, obligatoriu pentru comerciantii romani.

Cresc vanzarile GecadShop
Acesta este unul dintre cele mai mari magazine online autohtone care se ocupa de comercializarea de programe pentru calculator. Intr-un comunicat de presa se arata ca in ultimele sase luni vanzarile au crescut considerabil, cele mai cautate produse fiind cele de securitate (Kaspersky si Symantec) si de grafica (Adobe si Corel).

Office Professional 2007
Pentru 300 de dolari (plus taxele de expediere prin curier rapid) utilizatorii pot achizitiona ultima versiune a suitei de programe Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Access, Publisher si Outlook).Componenta Publisher poate fi cumparata si separat, pentru 69 de dolari.

Adobe Dreamweaver
Versiunea 8.0 a acestui program pentru crearea si intretinerea site-urilor web costa pe eBay 400 de dolari, iar CitySoftware vinde deja ultima versiune, Dreamweaver CS3, la un pret promotional de 620 de dolari.
Cu putin noroc utilizatorii pot gasi si preturi mai mici.

Cele mai citite

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă