21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialŞoferul ambulanţei prins de poliţişti băut la volan în urma unui accident...

Şoferul ambulanţei prins de poliţişti băut la volan în urma unui accident şi-a reluat activitatea

Şoferul ambulanţei din Vaslui implicată, în urmă cu aproape o lună, într-un accident cu două victime, şi-a reluat activitatea, după ce analizele de laborator au evidenţiat o alcoolemie zero în sânge la momentul accidentului, deşi aparatul etilotest indicase 0,09 la mie alcool pur în aerul expirat.

 

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a anunţat, joi, că şoferul de ambulanţă suspendat din activitate pe 15 iulie după ce a fost depistat băut la volan cu aparatul etilotest în urma accidentului din judeţul Prahova a fost reprimit în activitate şi va merge inclusiv la urgenţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia vine în urma comunicării de către Poliţia Prahova, judeţul unde a avut loc accidentul, a faptului că alcoolemia depistată în sânge pe baza analizelor de laborator a fost zero, ceea ce-l absolvă de orice vină în producerea accidentului.

“Ambulanţierul în cauză şi-a reluat activitatea şi a intrat în graficul normal de lucru, ca toţi ceilalţi angajaţi. Practic, prin comunicarea rezultatului la alcoolemie de către Poliţia Prahova, am închis şi ancheta noastră internă, având în vedere că i s-a demonstrat nevinovăţia. De aceea, şoferul de ambulanţă îşi va primi şi drepturile salariale aferente perioadei în care a fost suspendat din activitate”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Două persoane au fost rănite, pe 15 iulie, într-un accident rutier produs în judeţul Prahova, în care au fost implicate un autoturism, o ambulanţă şi un TIR, poliţiştii stabilind că şoferul autosanitarei avea o alcoolemie de 0,09 la mie.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Prahova, accidentul a avut loc pe drumul naţional 72, în localitatea Brătăşanca, din judeţul Prahova.

În urma primelor verificări poliţiştii au stabilit că un autoturism care a vrut că vireze la stânga a lovit o ambulanţă care circula regulamentar, în urma impactului autosanitara fiind proiectată într-un TIR care era oprit la indicatorul “Stop”, pentru a da prioritate.

În urma accidentului, două persoane au fost rănite uşor, una dintre ele fiind pasager în ambulanţă.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că şoferul ambulanţei, angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, avea o alcoolemie de 0,09 la mie.

Conform procedurilor legale în cazul accidentelor cu victime, toţi şoferii implicaţi au fost duşi la spital, unde li s-au prelevat probe biologice, şi urma să fie stabilită alcoolemia din sânge.

Ambulanţa transporta un adolescent de 16 ani cu dizabilităţi de la Vaslui la Spitalul Gura Ocniţei din judeţul Dâmboviţa.

În autosanitară se mai afla o soră a adolescentului, o fată de 14 ani, şi mama acestuia.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat în aceeaşi zi o anchetă care l-a vizat pe şoferul ambulanţei, într-o primă fază fiind luată măsura suspendării acestuia din activitate.

“Şoferul de pe ambulanţă nu va mai avea dreptul de muncă până când nu vom primi rezultatul final al anchetei declanşate de Poliţia Prahova. Dacă se va dovedi că angajatul în cauză a consumat băuturi alcoolice, atunci va fi destituit din activitate. Ulterior, SAJ Vaslui va recupera pagubele produse la ambulanţă”, a declarat la scurt timp de la producerea accidentului directorul medical al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit sursei citate, şoferul, care lucra de 20 de ani în cadrul SAJ Vaslui, ar fi consunat băuturi alcoolice în seara de dinainte de a pleca în cursă, până în jurul orei 23.00. Şoferul a plecat cu ambulanţa din Vaslui în jurul orei patru dimineaţa, iar accindetul a avit loc în jurul orei 10.00.

Cele mai citite

Numărul pensiilor speciale, în creștere în luna aprilie

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară,...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă