10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialȘoc în Liga Campionilor: Real Madrid a spulberat Bayernul lui Guardiola și...

Șoc în Liga Campionilor: Real Madrid a spulberat Bayernul lui Guardiola și este prima finalistă!

Prima finalistă a Ligii Campionilor este Real Madrid, după ce Cristiano Ronaldo și coechipierii săi au demontat-o pe Bayern Munchen chiar pe propriul teren. Campioana Europei a pierdut și returul semifinalelor, cu scorul de 4-0, după ce în Spania era învinsă la limită, cu 1-0. Partida de pe Allianz Arena a fost una a extremelor și a recordurilor doborâte.

Bayern Munchen – Real Madrid 0-4 (general 0-5) (Ramos 16', 20', Ronaldo 34', 90')

Bayern Munchen nu a pierdut niciodată pe teren propriu, în competițiile europene, cu 4-0, însă dezastrul s-a produs chiar sub conducerea tehnică a celui considerat cel mai bun antrenor al momentului, Josep Guardiola. Antrenorul spaniol a suferit și el cea mai mare înfrângere din cariera sa de antrenor, în care a adunat 300 de meciuri. 

Dacă pentru campioana Germaniei și a Europei a fost un meci al recordurilor negative, pentru Realul, antrenat de Carlo Ancelotti, partida s-a încheiat cum nu se putea mai bine. Cristiano Ronaldo a reușit, prin dubla sa, să doboare recordul de goluri înscrise într-un singur sezon al Ligii Campionilor, deținut până acum de Messi (14 goluri). Ronaldo a ajuns, cu un meci rămas până la finalul competiției, la 16 reușite. Celelalte două goluri înscrise marți seară, ale lui Sergio Ramos, fundaș de meserie, reprezintă doar a treia dublă din cariera spaniolului în vârstă de 28 de ani.

Seara în care Bayern a intrat la apă. Renunță Guardiola?

Mașinăria germană nu a mai funcționat de această dată așa cum o făcea în sezonul trecut, când nemții la rândul lor aduceau declinul pentru o altă mare putere a fotbalului european, Barcelona, pe care o învingeau cu 7-0, la general. Bayern a fost o echipă fără soluții, fără nimic spectaculos, chiar și sub bagheta de conducător a lui Guardiola. De altfel Guardiola a antrenat-o pe Barcelona între 2008-2012, după care în urma plecării sale a început declinul la clubul catalan, care a culminat cu înfrangerea la scor, de anul trecut, din fața lui Bayern.

Guardiola declara înainte să-și înceapă activitatea la Bayern că la Barcelona se confrunta cu o problemă, plafonarea jucătorilor după ce aceștia au câștigat tot și nu au mai avut nicio motivație. Este posibil ca aceeași problemă să fi resimțit-o și nemții lui Bayern, care anul acesta au doborât recordul pentru cel mai rapid sezon câștigat. Bayern a devenit campioană în Germania cu nu mai puțin de 8 etape înainte de final, însă imediat după câștigarea titlului au urmat o serie de meciuri dezastruoase, în care Ribery și compania nu mai aveau nicio motivație pentru a câștiga.

Bayern a fost la fel de lipsită de motivație și de soluții și în partida de marți seara, împotriva Realului, jucătorii dovedind o lipsă de mobilizare după câștigarea titlului și instalarea unei ușoare relaxări în jocul echipei. În aceste condiții, mai ales în contextul ultimelor zvonuri cum că alte echipe de top, mai ales Barcelona, ar fi interesate de serviciile antrenorului spaniol, rămâne de văzut dacă Guardiola va mai continua și sezonul viitor la Bayern.

Madrilenii, în schimb, au avut parte de una dintre serile magice care au făcut-o mare pe Real Madrid. Iar în acest moment se pare că nimic nu le mai poate sta în cale pentru a câștiga al zecelea trofeu al Ligii Campionilor, "La Decima".

Cea de a doua finalistă a acestei ediții a Ligii Campionilor va fi stabilită miercuri seara, în urma returului Chelsea – Atletico Madrid, după ce în Spania cele două au remizat, scor 0-0, rezultat care o avantajează pe Atletico.

 

 

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă