19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSnowden: vor urma dezvăluiri importante

Snowden: vor urma dezvăluiri importante

Edward Snowden a declarat că seria dezvăluirilor privind activitatea Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) va continua, relatează Ars Technica. Într-o videoconferinţă care a avut loc la reuniunea TED de la Vancouver, Snowden a spus că unele dintre documentele cele mai compromiţătoare nu au fost publicate încă.

Snowden susţine în continuare dreptul la protecţia datelor private şi spune ca este datoria marilor companii de a proteja informaţiile utilizatorilor. El cere corporaţiilor să îşi întărească măsurile de securitate, prin aplicarea unor protocoale de criptare a traficului de date dintre site-uri şi programele de navigare ale utilizatorilor. Snowden a contrazis ideea conform căreia cei care nu încalcă legea nu au motive să se simtă ameninţaţi de activitatea NSA, spunând că protecţia datelor personale este un drept şi că nu ar trebui să existe riscul ca informaţii pe care le considerăm inofensive să fie folosite în viitor de guverne sau companii în defavoarea noastră.

Edward Snowden, fost colaborator NSA, a sustras mai multe documente ale Agenţiei de Securitate Naţională care dovedesc implicarea masivă a acesteia în activităţi de interceptare a comunicaţiilor online. Snowden a ales să ofere informaţiile unor jurnalişti experimentaţi pentru ca aceştia sa decidă ce poate fi publicat şi ce nu. La conferinţa TED de la Vancouver, Snowden a afirmat că a acţionat respectând interesele publicului, dar şi ale guvernului american, faţă de care îşi declară în continuare loialitatea.

Snowden a mai spus că nu ar trebui ca persoana sa şi controversele în legătură cu motivele sale să împiedice o dezbatere reală despre protejarea datelor private. Unul dintre aliaţii lui Snowden este chiar inventarul web, Tim Berners-Lee, cel care a propus recent redactarea unei carte a drepturilor utilizatorilor de internet.

În prezent, Snowden se ascunde în Rusia, de unde nu poate pleca din cauza anulării paşaportului său de către autorităţile americane. Criticii lui se tem că informaţiile sustrase vor ajunge în posesia serviciilor de spionaj ruseşti, în timp ce apărătorii lui Snowden amintesc de faptul ca acesta este un expert în domeniul protejării informaţiilor, în aceasta calitate fiind şi colaborator al NSA. 

Cele mai citite

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă