26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSmirnov vrea să oprească "europenizarea" tineretului

Smirnov vrea să oprească “europenizarea” tineretului

Liderul separatist transnistrean Igor Smirnov a cerut să fie strict monitorizată intrarea pe teritoriul pe care îl conduce atât a cetăţenilor străini, cât şi a investiţiilor străine, pentru a preveni “europenizarea tineretului”, relatează UNIMEDIA, care citează site-ul dniester.ru, potrivit NewsIn.

Smirnov vrea să oprească prin lege “europenizarea” tineretului care, în viziunea lui, este sponsorizat din afară. Prin urmare, Smirnov propune o monitorizare strictă a investiţiilor străine, care să prevină crearea unor structuri antiruse şi antitransnistrene, şi vrea totoadă un control asupra pătrunderii cetăţenilor străini pe teritoriul transnistrean.

“Se atestă aşa-zisa ‘europenizare’ a tineretului transnistrean, care este sponsorizat de fondurile europene şi cele din Occident. Luând în considerare securitatea statului, trebuie să apărăm tineretul nostru de organizaţii internaţionale extremiste, antiruse şi antitransnistrene, dar şi să reglementăm intrarea cetăţenilor străini pe teritoriul RMN”, se spune într-o declaraţie semnată de liderul separatist.

Acesta recomandă adoptarea unor legi care să controleze fluxul de investiţii străine, transferate pe conturile organizaţiilor de tineret din regiunea transnistreană.

Igor Smirnov se află la cârma Transnistriei de 19 ani, fiind unicul lider pe care l-a avut regiunea de la proclamarea separării ei de Republica Moldova.

Viziunea noilor lideri proeuropeni de la Chişinău este că o reglementare a problemei transnistrene şi mai ales reunificarea teritorială poate interveni prin apropierea Republicii Moldova de UE şi prin dezvoltarea economică şi democratică a ţării, ceea ce ar fi de natură să o facă mai atractivă pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Cele mai citite

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă