25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSmaranda Enache ia apărarea lui Baconschi

Smaranda Enache ia apărarea lui Baconschi

Preşedinta Ligii Pro Europa (LPE), Smaranda Enache, fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, consideră că premierul Emil Boc a adus deservicii imaginii României prin modul în care l-a demis pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

“Ca diplomat, pot să vă spun că nu poţi să faci un deserviciu mai mare diplomaţiei şi ministerului tău de Externe decât să rechemi din funcţie un ministru de Externe, care este cea mai înaltă demnitate în privinţa politicii externe a unui stat, în momentul în care îşi exercită mandatul cu care a fost trimis la o întrunire colegială, care ia hotărâri la nivel european. Cred că prin demiterea domnului Baconschi, domnul Emil Boc a adus un prejudiciu enorm imaginii României, credibilităţii Ministerului de Externe”, a arătat Smaranda Enache.

Nu există bază juridică

Aceasta a spus că atunci când Teodor Baconschi a fost demis printr-o declaraţie în Parlamentul României, “domnul Emil Boc nu ne-a spus niciun articol, din nici o lege, nicio bază juridică”.

“A fost un gest foarte personal şi foarte personalizat, care părea improvizat şi care a trimis mesajul că în interiorul Cabinetului sunt răbufniri necontrolate şi nu există proceduri clare de rechemare din funcţie a unui ministru”, a afirmat Smaranda Enache.

Preşedinta LPE crede că demiterea lui Teodor Baconschi nu rezolvă problema protestelor şi s-a “dat o palmă greu de şters, de către domnul Diaconescu, diplomaţiei româneşti”.

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă