14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSlovaci arestaţi în Iran pentru presupuse activităţi de spionaj

Slovaci arestaţi în Iran pentru presupuse activităţi de spionaj

Ministerul slovac de Externe a anunţat vineri că va discuta cu autorităţile iraniene despre arestarea mai multor cetăţeni slovaci în Iran pentru presupuse activităţi de spionaj, scrie presa slovacă, potrivit Mediafax.

“Diplomaţii noştri de la Teheran sunt în contact cu cetăţenii arestaţi şi autorităţile iraniene”, a declarat pentru AFP Boris Gandel, un purtător de cuvânt al ministerului. “Cazul este în curs, nu putem oferi niciun detaliu”, a adăugat el.

Potrivit cotidianului slovac SME, un grup de parapantişti slovaci a fost arestat în Iran pentru presupuse activităţi de spionaj.

“Cinci sau şase parapantişti au fost arestaţi, în urmă cu trei săptămâni, pentru că au fotografiat instalaţii militare de la înălţime”, scrie publicaţia în ediţia online de vineri.

Alt slovac, în vârstă de 26 de ani, un “vânător de capete” în domeniul telecomunicaţiilor în Iran, a fost arestat anul trecut de autorităţile iraniene pentru presupuse acţiuni de spionaj în favoarea CIA.

El a fost eliberat, după ce a fost încarcerat 40 de zile într-o închisoare.

Potrivit postului public iranian de televiziune, el era acuzat că a contactat cercetători iranieni în vederea obţinerii de informaţii despre “progresele ştiinţifice ale ţării”.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă