15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialSiria: Rebelii oferă Damascului termen până vineri ca să înceteze violenţele

Siria: Rebelii oferă Damascului termen până vineri ca să înceteze violenţele

Rebelii sirieni au oferit termen până vineri la prânz regimului lui Bashar al-Assad ca să aplice planul emisarului ONU în Siria, Kofi Annan, care prevede încetarea violenţelor în ţară, în caz contrar anunţând că nu vor mai respecta acest plan, relatează AFP, conform Mediafax.

“Dacă regimul sirian nu respectă termenul de vineri la prânz, comandamentul Armatei siriene libere anunţă că nu va mai constrâns de niciun angajament legat de planul Annan (…) iar datoria noastră va fi (…) aceea de a apăra civilii”, afirmă ASL într-un comunicat.

După masacrul barbar al femeilor şi copiilor la Hula (…), anunţăm că nu se mai justifică nimic pentru respectarea armistiţiului în mod unilateral deoarece Assad a îngropat planul Annan în văzul şi cu ştiinţa lumii întregi“, continuă ASL, referindu-se la preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Rebelii au afirmat că lansează acest ultimatul regimului pentru ca acesta să aplice planul în şase puncte al emisarului Kofi Annan, în special “o încetare a focului imediată, oprirea oricărei forme de violenţă, retragerea tututor trupelor, tancurilor şi vehiculelor regimului din zonele rezidenţiale, intrarea ajutorului umanitar în toate regiunile sinistrate, eliberarea prizonierilor, accesul presei în ţară, libertatea de a manifesta paşnic”.

Ei cer, de asemenea, “angajamentul de a nu ataca misiunea de observatori (ONU) şi deschiderea negocierilor serioase prin intermediul Naţiunilor Unite pentru a preda puterea poporului”.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă