27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSiria, CIMITIRUL INVADATORILOR. Cine declară asta

Siria, CIMITIRUL INVADATORILOR. Cine declară asta

Premierul sirian, Wael al-Halqi, a avertizat, miercuri, ţările occidentale că Siria va fi “cimitirul invadatorilor” în cazul unei intervenţii militare, transmite Mediafax.

“Siria (…) va surprinde agresorii aşa cum a surprins în timpul războiului (israeliano-arab) din octombrie (1973) şi va fi cimitirul agresorilor”, a afirmat premierul, citat de televiziunea publică.

Războiul din Octombrie, sau Războiul de Yom Kippur, a fost declanşat de o ofensivă-surpriză a Egiptului şi Siriei împotriva Israelului, provocând pierderi statului evreu înainte ca acesta să îl câştige, după trei săptămâni de lupte încrâncenate, soldate cu 2.650 de morţi.

Citeşte şi LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizează. Urmăreşte aici cele mai importante evenimente

Noua avertizare a regimului sirian are loc în timp ce mai multe ţări occidentale par pe punctul de a lansa o acţiune militară împotriva regimului pentru a-l “pedepsi” pentru că ar fi lansat un presupus atac chimic la 21 august.

“Ameninţările lor colonialiste nu ne vor teroriza din cauza voinţei şi hotărârii poporului sirian, care nu acceptă să fie umilit”, a continuat premierul.

El a repetat că ţările occidentale mint imputând atacul regimului, ca să aibă pretext pentru un atac.

“Premierul asigură (…) că ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite, inventează scenarii mincinoase şi pregătesc pretexte fictive pentru a interveni militar în Siria”, a anunţat televiziunea publică siriană.

Cele mai citite

Jaqueline Cristian a fost învinsă de franţuzoaica de origine rusă Varvara Gracheva

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a suferit o înfrângere în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000...

Litoralulromanesc.ro: Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paște. Mamaia, Costinești și Vama Veche – stațiunile cele mai...

Litoralul autohton a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 Mai și Paște, peste 70.000 de turiști alegând...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă