17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSindicatul "Siderurgistul" revendica un teren preluat de Primaria Hunedoara

Sindicatul “Siderurgistul” revendica un teren preluat de Primaria Hunedoara

Primaria Hunedoara si Sindicatul “Siderurgistul” sunt protagonistii unui scandal izbucnit in urma cu mai bine de doua luni, in legatura cu un teren pe care va construi o sala de sport. Confederatia CNS Cartel Alfa, organizatie sindicala la care este afiliat sindicatul din fostul combinat siderurgic, a dat in judecata municipalitatea, acuzand-o ca a incalcat legea, deoarece a permis inceperea lucrarilor pe un teren care nu se afla in proprietatea sa.
In plus, Cartel Alfa a mai intentat o actiune in instanta care vizeaza obtinerea unei ordonante presedintiale prin care sa fie stopate lucrarile la sala de sport. Pe fondul conflictului din salile de judecata, pe aceeasi tema, intre primarul Nicolae Schiau si liderul Sindicatului “Siderurgistul”, Petru Vaidos se deruleaza un razboi al declaratiilor, in care fiecare il acuza pe celalalt de diverse lucruri, de la minciuna, pana la comportament ridicol.

Primarul decide, sindicatul picheteaza

Terenul care a inflamat spiritele se afla in Hunedoara, langa Scoala Generala nr. 4, iar Sindicatul “Siderurgistul” avea drept de folosinta asupra lui, inca de pe vremea regimului comunist, cu toate ca suprafata respectiva se afla in proprietatea statului. La inceputul anului 2006, Primaria Hunedoara a inceput demersurile pentru construirea, pe acest amplasament, a unei sali de sport, investitie care va fi realizata in totalitate cu fonduri de la stat. Intentia municipalitatii a deranjat in mod vizibil conducerea Sindicatului “Siderurgistul” care l-a acuzat pe primarul Nicolae Schiau ca nu i-a consultat pe sindicalisti, iar in plus doreste realizarea unei investitii pe un teren care nu-i apartine. Conflictul dintre cele doua parti a culminat cu un miting organizat de sindicalisti in luna aprilie a acestui an, in fata Primariei Hunedoara. Nicolae Schiau sustine ca i-a chemat la discutii pe reprezentantii sindicatului, au ajuns la un consens, iar apoi s-a trezit pe cap cu cele doua procese. “Timp de atatia ani, cat au avut drept de folosinta asupra terenului respectiv, sindicatul nu a facut nimic acolo, iar acum vine si se opune unei investitii pentru copii, ca de ei va fi folosita sala de sport. Nu imi fac eu acolo vila, asa cum m-a acuzat pe mine domnul Vaidos”, a afirmat primarul. Lucrarile la construirea salii de sport au inceput in luna aprilie, dupa ce municipalitatea a primit in proprietate terenul respectiv, printr-o hotarare de guvern. Constructia este realizata de Compania Nationala de Investitii, iar valoarea acesteia va fi de aproximativ 500.000 de euro, circa 15 miliarde de lei. Potrivit primarului, sala de sport se va intinde pe o lungime de 1800 de metri patrati, insa la dispozitia constructorului a fost pusa o suprafata de 5.800 de metri patrati, necesara pentru organizarea santierului.
Pe de alta parte, conducerea Sindicatului “Siderurgistul” sustine ca primarul Nicolae Schiau a inceput lucrarile inca din luna decembrie a anului trecut, deci pe vremea in care nu avea in proprietate terenul, acesta fiind si motivul pentru care sindicalistii au apelat la instanta pentru a-si face dreptate.
“Inca din acea luna, Primaria a inceput sa taie copacii pe acolo, a spart gardul la intrarea pe teren. A incalcat legea primarul si spune numai minciuni. Asta nu este prima. Deja ne-am obisnuit cu minciunile domnului primar. Si hotararea de guvern a obtinut-o asa cum a obtinut-o, pentru ca are la cine sa apeleze. Insa, noi vrem sa lasam justitia sa decida, pentru ca nu avem ce sa mai discutam cu primarul. Nu ne opunem salii de sport, vrem doar sa ni se faca dreptate”, a mai spus Vaidos. Pana la solutionarea primului dosar, sindicalistii au mai intentat un proces prin care doresc sa obtina o ordonanta presedintiala prin care sa fie stopate lucrarile.
Primarul Nicolae Schiau sustine ca Vaidos nu are nici un fel de interes sa fie construita acolo sala de sport, si nu se ocupa decat de intoxicarea opiniei publice. “Vaidos nu face altceva decat sa ne incurce. Si-a pierdut obiectul muncii si acum face numai declaratii aberante. A devenit deja ridicol prin comportamentul pe care-l are. Mai bine si-ar vedea de treaba. Cred ca vrea ca primaria sa piarda aceasta investitie prin procesele pe care ni le-a intentat, dupa ce a dovedit ca nu e in stare de nimic”, a mai spus Schiau.

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă