11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a retras de la Sydney, din cauze medicale. Ce spune...

Simona Halep s-a retras de la Sydney, din cauze medicale. Ce spune despre participarea la Australian Open!

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a retras de la turneul de tenis de la Sydney, chiar înaintea primului său meci la acest turneu, din cauza unor probleme gastrointestinale.

"Simona Halep, care era cap de serie numărul 1 la turneul Apia International Sydney, s-a retras din cadrul turneului de tip Premier chiar înaintea meciului de deschidere din cauza unor probleme gastrointestinale", anunță WTA pe site-ul oficial.

Românca a declarat că speră să se recupereze în două-trei zile. "Am această problemă la stomac încă din timpul turneului din China (n.r. Shenzhen, unde a cucerit titlul). Nu am mai jucat de trei zile și am așteptat până azi să văd dacă sunt din nou aptă de joc, dar simt că nu pot evolua. Este dificil un astfel de turneu, astfel că am decis să mă retrag."

Halep, locul 3 WTA, trebuia să o întâlnească în turul al doilea pe Karolina Pliskova (Cehia), 22 WTA. Halep a avut bye în primul tur, datorită statutului său de favorită, ceea ce înseamnă că s-a calificat direct în runda a doua. Cele două nu mai jucaseră niciodată până acum. După ce a luat decizia de a se retrage din acest turneu, Simona Halep a fost înlocuită cu Nicole Gibbs, 97 WTA și 21 de ani, din SUA. După ce a câștigat turneul de la Shenzhen, Halep era văzut drept favorită clară și la cucerirea titlului la Sydney.

Halep a mai spus că nu crede că este în pericol participarea sa la Australian Open deoarece simte că se poate recupera până atunci. "În momentul de față am nevoie să mă recuperez, abia apoi mă voi putea gândi la meciuri." Românca mai spune că este încrezătoare înaintea openului australian. "Sunt încrezătoare acum. Anul trecut am obținut niște rezultate bune, dar acum este un nou și am avut un start bun, câștigând titlul la Shenzhen și jucând din ce în ce mai bine de la un meci la altul. Va fi mai mult presiune pe mine acum, dar trebuie să cred că voi obține rezultate mai bune."

Simona Halep ar trebui să debuteze la Australian Open, săptămâna viitoare, când va începe primul Grand Slam al anului.

De asemenea s-a mai retras de la Sydney daneza Caroline Wozniacki, a patra favorită și locul 8 WTA, din cauza unor probleme la încheitura mâinii. Spre deosebire de la Halep, Wozniacki ar putea rata Grand Slamul australian.

 

Cele mai citite

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă