26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialSilviu Predoiu a fost diplomat in Nigeria

Silviu Predoiu a fost diplomat in Nigeria

“Romania libera” a intrat in posesia unei radiograme SIE decriptate, redactata in 1996 de secretarul III al Ambasadei Romane din Nigeria, Silviu Predoiu. Actualul adjunct al directorului SIE, generalul Silviu Predoiu, a negat continuu ca ar fi fost la post in Nigeria, unde ar fi avut relatii stranse cu Serghei Lavrov. Cu acest background, Predoiu a fost trimis recent in SUA la CIA, impreuna cu Romeo Raicu, pentru a organiza vizita Condoleezzei Rice la Bucuresti.
Silviu Predoiu. Colegii il descriau ca fiind un personaj razbunator, ambitios, avar si complexat. Am descoperit ca domnul general Predoiu a avut o cariera fulminanta, dupa ce a venit de la post din Nigeria, unde s-a remarcat prin scandaluri amoroase. Dupa ce a pierdut mai multi ani aiurea prin centrala SIE, la interventia sotiei sale, Predoiu e trimis la post in Nigeria. Acolo a devenit bun prieten cu… Serghei Lavrov. S-a dat in stamba cu scandaluri amoroase, iar dupa ce a fost injunghiat in conditii neclare, a fost trimis acasa. In centrala SIE si-a adus sotia la Departamentul Resurse Umane si tine tot personalul sub lupa. Generalul Predoiu era in acea perioada seful Securitatii interne din SIE. Un fel de Gestapo al SIE. Obedienta neconditionata fata de PSD i-a adus acest post. Impreuna cu sotia sa, adusa la Departamentul Personal din cadrul aceleiasi institutii, generalul taia si spanzura in voie.

Conferintele informale marca Predoiu

Dupa dezvaluirile din “Romania libera”, Predoiu a convocat in premiera doua conferinte informale cu ziaristii. A negat continuu ca ar fi fost la post in Nigeria. A doua conferinta informala, unde au fost chemati doar jurnalistii convenabili, a avut scopul de a prezenta in premiera asa-zise documente declasificate despre colonelul Ionel Dragomir. Ofiterul a fost identificat drept “colonelul Dumitrescu”, o presupusa sursa pentru “Romania libera''. Cu permisiunea cui a declasificat SIE documentele nu se stie. Se dovedeste inca o data ca Predoiu isi face de cap in SIE si ca este unul dintre cei care i-au intoxicat pe sefi in scandalul “colonelul Dumitrescu”. Declasificarea documentelor din scoala primara care dovedeau ca Dragomir era inapt de incadrare in SIE a fost hilara. Nu l-a crezut nimeni pe Predoiu, nici macar colegul sau, generalul Vasile Sarca, prezent la conferinta.

Lasa-ne, lasa-ne, Silviule!

De curand, “Romania libera” a intrat in posesia unor documente care dovedesc ca adjunctul directorului SIE, generalul Silviu Predoiu, a mintit. A fost la post in Lagos, in Nigeria, in 1996.
Este vorba de o radiograma SIE redactata de Silviu Predoiu, secretar III la Ambasada Romaniei din Nigeria. Marele Plesita poate fi mandru de urmasul sau, adjunctul directorului SIE, generalul Silviu Predoiu.
Ministerul Afacerilor Externe ne-a confirmat faptul ca Predoiu s-a ocupat de presa si relatii consulare la Lagos, in Nigeria, in perioada 1993-1997. Contactat telefonic, SIE nu comenteaza, ne-a cerut o solicitare scrisa. Pana la ora inchiderii editiei, generalul Predoiu nu a putut fi contactat.

Cele mai citite

Trenurile între Arad și Simeria nu vor circula o săptămână

În perioada 22 - 28 septembrie 2023 se vor executa lucrări la suprastructura feroviară, la linia de contact și la instalatiile SCB din...

Guvernul a aprobat normele metodologice privind raportarea stocurilor la produsele agricole și alimentare

Guvernul a aprobat, miercuri, normele metodologice privind raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producători, depozitari, procesatori şi comercianţi, potrivit agerpres.ro. Conform unui...

Farmacistul furnizor de droguri, REȚINUT – El ”aproviziona” dealerii cu medicamente pentru bolnavii de cancer

Trafic de droguri de mare risc, într-unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România. Potrivit Realitatea PLUS, un bărbat a fost săltat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies