20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSilvio Berlusconi: Nu voi accepta şantajul din partea nimănui"

Silvio Berlusconi: Nu voi accepta şantajul din partea nimănui”

Premierul italian a susţinut luni după-amiază, la Camera Deputaţilor, în orele decisive pentru guvernul italian, cel de-al doilea discurs al zilei în încercarea de a obţine votul de încredere al Parlamentului care se va pronunţa marţi, discurs similar celui prezentat luni dimineaţa în faţa Senatului, informează Agerpres.

În timpul dezbaterilor pe marginea moţiunii de cenzură de la Camera Deputaţilor de luni după-amiază, partidul lui Gianfranco Fini, Viitor şi libertate, a semnat o petiţie comună prin care cere premierului Silvio Berlusconi să demisioneze înainte de evaluarea votului de încredere din partea Parlamentului.

Premierul nu a cedat presiunilor şi a refuzat propunerea Fli. Mai mult, el a subliniat că nu acceptă şantajul din partea nimănui şi nici ultimatumuri. “Din partea susţinătorilor nu primesc decât cererea de a demisiona în toate felurile. Nimic nou”, a declarat premierul, citat de agenţia de presă ANSA.
Replica a fost aplaudată în sala Camerei Deputaţilor de către deputaţii care îl susţin pe premier şi care au scandat numele lui Berlusconi. Înainte de a-şi începe discursul, politicianul a glumit pe seama “vârstei arhaice” pe care o are, afirmând că prea multe aplauze ar putea să îi facă rău.
Spre indignarea colegilor din opoziţie, magnatul italian s-a autodefinit a fi “cel mai iubit premier european”. Discursul a fost aplaudat de susţinători şi huiduit de către deputaţii din opoziţie.
Imediat după ce şi-a încheiat discursul, premierul a părăsit sala Camerei Deputaţilor şi a refuzat să vorbească cu jurnaliştii care îl aşteptau afară. Politicianul le-a dat de înţeles, prin semne, că are gura cusută în ceea ce priveşte o eventuală declaraţie suplimentară. AGERPRES.

Cele mai citite

VIDEO. Tragedie în a doua zi de Paște. O casă a luat foc, după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari au intervenit în a doua zi de Paște pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o casă din municipiul Baia...

VIDEO. Tragedie în a doua zi de Paște. O casă a luat foc, după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari au intervenit în a doua zi de Paște pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o casă din municipiul Baia...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă