18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSighișoara a fost recucerită de cavaleri și de domnițe

Sighișoara a fost recucerită de cavaleri și de domnițe

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului ”Sighișoara Medievală” a început în acest weekend. Tema din acest an este „Menestrei și Trubaduri – 5 secole de muzică și teatru medieval„. Directorul artistic al festivalului este Liviu Pancu. Ediția a XXIII-a este organizată în memoria lui Sergiu Nicolaescu.

Organizatorii Festivalului Sighișoara Medievală 2015 vor încerca doborârea, în fiecare zi, a câte unui record mondial în Turnirul faptelor demne de Recorduri Mondiale:

    Spada Titanilor – Cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, cu o lungime de 4,5 metri
    Drapelul Cavalerilor – Cel mai mare drapel arborat într-un sit istoric, cu lungime de 30 de metri și 5 metri lățime
    Hrana Uriașilor – Cel mai mare covrig dintr-un festival medieval, cu diametru de 20 metri
    Masca Vraciului Vindecător – Cea mai mare Mască Populară Românească, de 5 metri înălțime

La festivalul medieval de la Sighișoara participă ansambluri de muzică medievală, trupe și companii de teatru din România, Franța, Ungaria și Cehia.

Ordinele cavalerești prezente la Festivalul Sighișoara Medievală 2015 sunt:  Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureș, Ordinul Cavalerilor de Mediaș,     Ordinul Cavalerilor ArtGotica – Sibiu,  Cavalerii Templului Sacru O.E.S.B., Ordinul Cavalerilor de Muhlbach – Sebeș, Ordinul Chigot – Bulgaria, Cavalerii din Carpați – Deva și Toboșarul Cetății Sighișoara.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă