20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialServiciile secrete ruse îi interoghează pe cei 10 spioni

Serviciile secrete ruse îi interoghează pe cei 10 spioni

Cei zece agenţi ruşi trimişi de Washington la Moscova, în cadrul unui schimb istoric de spioni, sunt deţinuţi într-o incintă specială aparţinând serviciilor secrete ruse, unde sunt supuşi unor interogatorii, a anunţat marţi presa rusă, citată de AFP, monitorizată de Mediafax.

“De la aeroport (unde au aterizat vineri), au fost duşi direct la Iasenevo (în regiunea Moscova), unde se află cartierul general al SVR”, serviciul de informaţii externe, potrivit cotidianului popular Moskovski Komsomoleţ, care citează o sursă din cadrul serviciilor speciale.

“Pentru moment, agenţii lucrează cu specialişti. Încearcă să clarifice cum a fost posibilă compromitarea acoperirii”, a continuat această sursă.

Potrivit informaţiilor cotidianului, aceştia vor fi eliberaţi în săptămânile viitoare, dacă ancheta conchide că nu au comise erori grave în perioada în care au activat ca agenţi în Statele Unite.

“Pentru a clarifica toate detaliile, interogatoriile sunt efectuate cu diverse feluri de teste, inclusiv cu detectorul de minciuni”, a precizat sursa citată.

“Ceea ce se întâmplă nu ar trebui numit interogatoriu, în adevăratul sens al cuvântului. Dar dacă se descoperă că au fost comise erori grave, spionii, angajaţi ai SVR, ar putea fi daţi afară”, a adăugat aceasta.

Confrom informaţiilor cotidianului, telefoanele mobile nu funcţionează în incinta imobilului în care sunt reţinuţi agenţii, iar aceştia nu au dreptul să părăsească instalaţia.

Statele Unite au predat Rusiei, vineri, zece agenţi, la schimb cu patru deţinuţi ruşi, dintre care trei au fost condamnaţi pentru spionaj în favoarea occidentalilor.

Presa rusă a insistat săptămâna trecută asupra amatorismului de care au dat dovadă spionii ruşi, arestaţi la jumătatea lui iunie în Statele Unite.

Cele mai citite

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă