12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞerban Nicolae susține că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu...

Şerban Nicolae susține că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în numele PSD, când a spus că se opune propunerilor sale despre grațierea corupției

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, marți, că în mod "categoric", liderul partidului, Liviu Dragnea, a vorbit doar în nume personal, nu în numele PSD, când a spus că respinge propunerile sale privind grațierea faptelor de corupție.

”A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie unică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit… Mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a susținut senatorul Şerban Nicolae.

El a afirmat că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de preşedinte al PSD, atunci când a afirmat că nu este de acord ca de legea graţierii să beneficieze şi persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

”Categoric, ştiţi foarte bine că nu s-a decis la nivelul conducerii partidului vreo poziţie cu privire la această chestiune. Eu nu sunt deloc surprins de dreptul la opinie, de faptul că oamenii au opinii diferite şi că pot să le exprime. Mă surprinde faptul că altora li se pare anormal ca doi oameni să aibă opinii diferite. Este opinia domniei sale, a domnului Dragnea, este opinia domniei sale, în cazul domnului Toader, este opinia mea, în cazul meu. Lucrurilea astea sunt supuse dezbaterii”, a mai adăugat social-democratul.

Şerban Nicolae a precizat că nu îşi va retrage amendamentele, chiar dacă i-o va cere PSD, deoarece le-a depus în calitate de senator, nu de lider al grupului parlamentar PSD din Senat.

”Nu se pune o asemenea problemă şi nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag nişte amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susţină. Am văzut foarte multe speculaţii pe tema asta, deşi e destul de greu, pentru că avalanşa de inepţii este inepuizabilă şi mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proşti, fie foarte ticăloşi. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de preşedinte de comisie, ci în calitate de senator", a susținut Șerban Nicolae.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...
Ultima oră
Pe aceeași temă