15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialSeparatiştii din estul Ucrainei au predat Malaysiei cutiile negre ale avionului doborât

Separatiştii din estul Ucrainei au predat Malaysiei cutiile negre ale avionului doborât

Separatiştii din estul Ucrainei au predat Malaysiei cutiile negre ale avionului doborât și au anunțat un armistițiu pe o rază de 10 kilometri în jurul locului în care a fost doborât avionul de pasageri.

"Am decis să predăm experţilor malaysieni cutiile negre", a declarat "premierul" republicii autoproclamate Doneţk, Aleksandr Borodai, potrivit Mediafax.

Un expert malaysian le-a mulţumit separatiştilor proruşi.

"În numele Guvernului malaysian, transmit mulţumiri Guvernului republicii Doneţk că ne-a predat cele două cutii negre (…). Nu am găsit cutiile negre ale zborului MH 370 (dispărut deasupra Oceanului Indian) şi, prin urmare, suntem mulţumiţi că le-am putut recupera pe acestea", a spus el.

"Cutiile negre sunt intacte", a adăugat el, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, Aleksandr Borodai a anunţat o măsură solicitată încă din momentul prăbuşirii avionului de comunitatea internaţională pentru a facilita accesul în zonă.

"Am ordonat o încetare a focului pe un perimetru de zece kilometri în jurul" locului tragediei, soldate cu 298 de morţi, a spus el.

Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă