13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSoluție pentru criza de la ROMATSA: Şeful instituției, Ion Aurel Stanciu, numit...

Soluție pentru criza de la ROMATSA: Şeful instituției, Ion Aurel Stanciu, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Ion Aurel Stanciu, în prezent director ROMATSA, a fost nimit în funcția de   secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Decizia a fost publicată, marți seara, în Monitorul Oficial.

În presă au apărut zvonuri că ministrul Transporturilor, Iulian-Ghiocel Matache, -ar cerut demisia directorului ROMATSA, dar Ioan Aurel Stanciu a refuzat. 

Citește și: Dezvăluirile sindicaliștilor ROMATSA privind echipamentele pe care le folosesc

Stanciu a precizat, într-o intervenție telefonică la B1 Tv, că nu știe cum s-a ajuns în această situație și a ținut să precizeze că nu a făcut nicio înțelegere cu ministrul Transporturilor.

”Nu mă întrebați pe mine cum s-a luat această decizie. Această decizie s-a luat printr-o analiză a situației, pentru a putea merge mai departe. Nu am făcut nicio înțelegere cu domnul ministru. Pe mine mă poate demite numai consiliul de administrație”, a declarat Stanciu.

De asemenea, el a ținut să precizeze că nu a fost dispus niciun control la ROMTSA.

Liderii sindicatelor au cerut, în nenumărate rânduri demisia lui Stanciu, iar marți au avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor. Totuși, liderul sindical, Florin Diaconu, a declarat, pentru B1 TV, că nu are nicio informație despre transferul directorului ROMATSA la Ministerul Transporturilor. 

”Tot ce știu este de la postul dumneavoastră, nu am nicio informație în acest sens”, a spus Diaconu.

Sindicaliștii de la ROMATSA, care au anunțat că vor intra în grevă generală de la 1 septembrie, au făcut mai multe dezvăluiri privind echipamentele ”depășite” pe care le folosesc și au insistat că aceste chestiuni sunt de ”viață și de moarte”. 

Astfel, controlorii de trafic spun că, din cauza echipamentelor depăşite ajung să piardă contactul cu avioanele. Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a negat acuzațiile și a spus că sistemul va fi înlocuit.

 

 

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă