19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialŞeful Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu, arestaţi

Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu, arestaţi

Instanţa supremă a decis, miercuri, arestarea preventivă a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi a ofiţerului SRI Tiberiu Popescu, acuzaţi de fapte de corupţie.

Judecătorii Înaltei Curţi De Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de decizia instanţei inferioare, potrivit căreia cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate în cazuri de corupţie, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, vineri, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventivă a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a ofiţerului SRI reţinuţi pentru fapte de corupţie, dispunând în cazul acestora interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Decizia a fost contestată de DNA la instanţa supremă. Procurorii DNA au obţinut avizul CSM pentru reţinerea şi pentru propunerea de arestare preventivă a lui Apostu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Nicuşor Florin Apostu, este acuzat de procurorii DNA că ar fi comis peste zece fapte penale în trei luni, majoritatea infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, el primind bani, mâncare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că Apostu este acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, două de trafic de influenţă, instigare la fals intelectual, două fapte de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de favorizarea infractorului.

Co-inculpatul din acest dosar, ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, de complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de complicitate la favorizarea infractorului.

Omul de afaceri Ilie Carabulea s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA Alba Iulia, urmând să fie audiat în dosarul în care au fost reţinuţi, pentru fapte de corupţie, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi un ofiţer SRI.

Avocatul Viorel Jidveian, apărătorul prim-procurorului de la Parchetul Judecătoriei Sibiu, declara, vineri, că în acest dosar omul de afaceri Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită o maşină prim-procurorului Apostu.

Anterior declaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulau privind implicarea sa în acest dosar.

“Am auzit şi eu ce s-a întâmplat (reţinerea prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu şi a unui ofiţer SRI, n.r.), dar nu ştiu nimic altceva despre asta. Nu am nicio legătură. Cunosc, ce-i drept, multe persoane, pentru că funcţia şi legăturile comerciale m-au dus în multe locuri, inclusiv din zona serviciilor. Despre caz însă nu ştiu nimic, nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu am nicio problemă”, declara Carabulea.

În acest dosar a fost citat pentru audieri la DNA Alba-Iulia şi avocatul sibian Nicolae Ucă.

Nicolae Ucă declara, vineri, că este o “persoană onorabilă”, care nu este implicată în niciun fel de “activităţi reprobabile, de natură penală”.

“Nu mă consider implicat în niciun fel în acte reprobabile de natură penală săvârşite de nicio persoană. Sunt o persoană onorabilă care nu este implicată în niciun fel de activitate suspectă. Aştept să văd ce vor decide autorităţile şi dacă mi se va cere voi oferi informaţiile care mi se vor solicita”, afirma Nicolae Ucă.

Avocatul Viorel Jidveian declara, vineri, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Alba-Iulia, că în această cauză sunt implicate mai multe persoane importante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea, omul de afaceri Cristi Bicher şi avocatul Nicolae Ucă.

Jidveian spunea că Nicolae Ucă a fost citat la audieri la DNA Alba-Iulia pentru miercuri.

Ofiţerul SRI Tiberiu Popescu a fost suspendat din funcţie până când instanţa va lua o decizie în cazul său, urmând ca, în funcţie de rezultatul procesului, să fie reîncadrat sau exclus din Serviciu, declara purtătorul de cuvânt al SRI.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă