15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialŞeful ITM Timiş, cercetat de DNA

Şeful ITM Timiş, cercetat de DNA

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu, a fost audiată miercuri dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara, după ce procurorii i-au percheziţionat biroul. Potrivit unor surse judiciare singura persoană cercetată în acest caz este directoare ITM, într-un dosar întocmit pentru fapte de corupţie.

Agenţiile de presă citează surse din interiorul ITM Timiş, care au declarat ca procurorii DNA cerceteaza mai multe rapoarte întocmite de inspectorii de muncă în cazul unor firme. Percheziţiile procurorilor au vizat în primul rând biroul şefului ITM, dar şi compartimentele de relaţii contractuale şi securitate în muncă.

Cine este Cornelia Corescu

Cornelia Corescu se află de şapte ani la şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, deşi în 2007 a fost suspendată temporar din funcţie. La acel moment, ministrul Muncii, Paul Păcuraru (PNL), a destituit-o din funcţie, pe motiv că prin faptele sale a prejudiciat imaginea instituţiei.

Cornelia Corescu fusese suspendată din funcţie în urma mai multor zeci de reclamaţii, memorii şi sesizări semnate de salariaţi, pe care Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse le-a primit, şi în care era reclamat comportamentul agresiv al acesteia.

Paul Păcuraru susţinea, la acel moment că cele câteva dosare pline cu reclamaţii şi contestaţii care o priveau pe Cornelia Corescu l-au convins că şeful ITM nu făcea altceva decât să aducă “un prejudiciu de imagine unei instituţii care lucreaza cu mii de oameni, de angajatori, cu public cat se poate de larg”, prin “scandalul permanent” de la ITM Timiş.

Ministrul Păcuraru declarase la acel moment femeia nu va mai putea fi niciodată funcţionar public şi chiar a cerut verificarea certificatelor medicale prin care aceasta, după ce fusese demisă, obţinuse un concediu medical.

“A devenit rutină ca, dacă astăzi este demis un director, de mâine să intre în concediu medical, blocând întreaga activitate a respectivei instituţii. În perioada în care este în concediu medical, nu poate fi înlocuit, nu se pot lua decizii”, a spus atunci Paul Păcuraru.

Repusă în funcţie după ce a pierdut alegerile pentru Senat

Cornelia Corescu a contestat însă în instanţă decizia de demitere şi a câştigat, astfel că a revenit în ianuarie 2009 la şefia ITM Timiş, după ce a candidat la Senat pe listele PDL şi a pierdut alegerile. O serie de democrat-liberali timişeni care pierduseră alegerile generale au fost atunci păuşi în fruntea unor descentralizate din judeţ sau în administraţia centrală.

În 2010, Corescu anunţa că va fi numită secretar de stat în Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Mihai Şeitan, însă decizia de numire nu a fost semnată de premierul Emil Boc.

Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă