33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialȘeful ISJ Gorj, audiat ca martor în dosarul ”Mită la Bacalaureat”

Șeful ISJ Gorj, audiat ca martor în dosarul ”Mită la Bacalaureat”

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ion Ișfan, a fost audiat, luni, ca martor, în dosarul ”Mită la Bacalaureat”, informează Agerpres. La ieșirea de la audieri, el a declarat că le-a povestit procurorilor despre metodologia de desfășurare a examenului.

"Am fost audiat în calitate de martor referitor la examenul de Bacalaureat. Nu știu despre acuzațiile de dare și luare de mită, am vorbit despre procedurile pe care se bazează organizarea examenului de Bacalaureat. Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi pare rău, dar cine greșește, plătește, dacă se demonstrează, își merită soarta. Contestațiile au fost analizate la Craiova, nu s-au rezolvat în Târgu-Jiu", a declarat Ion Ișfan.

Tot luni, la Parchetul Județean a fost audiat și fostul șef al IȘJ Gorj, Iustin Paralescu, profesor la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu-Jiu. El nu a făcut declarații la ieșirea din instituție.

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, Gabriel Răscol, și un profesor din cadrul Liceului Energetic din Târgu-Jiu, precum și omul de afaceri Nicu Crețu au fost reținuți, vineri noaptea,pentru 24 de ore, pentru că ar fi încercat să fraudeze examenul de Bacalaureat. Ei au fost puși sub control judiciar, pentru luare, respectiv dare de mită.

Citește și: Gorj: Profesorii şi omul de afaceri reţinuţi pentru fraude la Bac, anchetaţi sub control judiciar

Surse judiciare arătau, vineri, că în urma perchezițiilor efectuate la domiciile celor trei, au fost găsite mai multe sticle cu whisky, sume mari de bani și aparatură electrocasnică.

Omul de afaceri Nicu Crețu deține un restaurant în Târgu-Jiu și are băieți gemeni care au susținut și promovat Bacalaureatul cu mediile 8,78 respectiv 9,35.

Un alt scandal privind examenul de Bacalaureat din acest an a avut loc la Oradea, unde directorul unui colegiu afost arestat,după ce a luat mită 5.000 de euro.

Citește și: UPDATE. Nou scandal de mită la Bacalaureat: Directorul unui colegiu din Oradea, ARESTAT pentru mită de 5.000 de euro

Cele mai citite

Florin Piersic a fost externat din spital și are o “evoluție favorabilă”

Actorul Florin Piersic a fost externat din spital, în dimineața de 3 iunie 2024, considerându-se că are o "evoluție favorabilă". Anunțul pe acest subiect a...

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines

Primul zbor pe ruta Bucureşti-Baku, Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines, a avut loc astăzi, pe 3 iunie 2024. Vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă