20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialȘeful diplomației ruse, Serghei Lavrov: NATO și-a înghețat relațiile cu Rusia din...

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov: NATO și-a înghețat relațiile cu Rusia din cauza eșecului planurilor de a include Ucraina pe orbita sa

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că NATO și-a înghețat relațiile cu Moscova din cauza eșecului planurilor de a include Ucraina pe orbita sa, citează RIA Novosti, potrivit Agerpres.

"NATO s-a supărat pentru că proiectul său de absorbție completă a Ucrainei în zona sa de influență, precum și includerea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică și a Crimeii în planurile sale de încercuire militară a Federației Ruse au eșuat", a afirmat Lavrov.

În prezent, a mai adăugat el, Alianța încearcă să reia dialogul, dar "cu un enorm efort, învingând rezistența unei minorități agresive".

"Desigur, vom discuta conform agendei general acceptate și nu vom lua în discuție probleme de care uneori NATO are nevoie mai mult decât oricine altcineva", a adăugat ministrul rus.

Șeful diplomației ruse a subliniat de asemenea că Moscova nu se va implica în discuțiile interne ale țărilor Uniunii Europene referitoare la viitorul relațiilor cu Rusia, deși, în opinia sa, unii responsabili din Occident "politizează această abordare", punând-o deasupra intereselor economice ale țărilor și cetățenilor lor.

"Există poziția celor care sunt categoric împotriva oricărei normalizări a relațiilor cu Rusia. Există și poziția celor care pledează ca acum să înceapă ieșirea din impasul sancțiunilor", a afirmat Lavrov, adăugând că există împotriva Rusiei o "minoritate agresivă" în cadrul UE, dar pe ansamblu se remarcă o îndepărtare de această tendință "anormală".

Cele mai citite

Încep problemele pentru primarul Sinaiei, Vlad Oprea. Ministrul Justiţiei: “E foarte posibil să se sesizeze DNA”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și-a exprimat o poziție clară cu privire la situația apărută în spațiul public legată de investigația publicației Recorder privind presupusa...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă