18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialŞeful CRPC Braşov, chemat la CNCD pentru hărţuirea unor comercianţi maghiari

Şeful CRPC Braşov, chemat la CNCD pentru hărţuirea unor comercianţi maghiari

Comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a fost chemat la CNCD, unde urmează să dea declaraţii legate de controale pe care le-ar fi făcut împotriva comercianţilor maghiari la un târg, informează Mediadax.

Comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, că a fost chemat la CNCD în calitate de reclamat, pentru a da explicaţii cu privire la faptul că ar fi făcut controale cu caracter discriminatoriu şi că ar fi “hărţuit” comercianţi maghiari la Târgul Produselor Tradiţionale, care a avut loc în februarie.

“CNCD s-a autosesizat în urma articolelor apărute în presă şi mă cercetează sub acuzarea că am desfăşurat acţiuni de natură etnică şi controalele pe care eu le-am efectuat au fost îndreptate împotriva maghiarilor. Am tot respectul şi mă voi conforma, voi răspunde tuturor solicitărilor CNCD şi am convingerea că vor înţelege şi-i voi convinge că nici pe departe nu a fost aşa”, a declarat comisarul şef Sorin Susanu.

Acesta urmează să se prezinte la CNCD în 7 mai.

Sorin Susanu a afirmat că au existat mai multe sesizări în ceea ce-l priveşte şi vrea să creadă că acestea au ca scop “intimidarea”.

“Vreau să cred că aceste foarte multe sesizări, solicitări la instituţii ale statului nu au scopul de intimidare, pentru că nu va avea niciun efect o astfel de gândire şi noi, ca instituţie de control, ne vom desfăşura activitatea în temeiul legii”, a spus Sorin Susanu.

În martie, Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a fost amendat de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Braşov cu 10.000 de lei, întrucât nu avea autorizaţie pentru Târgul Produselor Tradiţionale, pe care îl organizează lunar.

“Am sancţionat contravenţional CJ Harghita cu suma de 10.000 de lei pentru că nu a putut prezenta vreun act de legalitate a desfăşurării Târgului de Produse Tradiţionale, respectiv nu a avut autorizaţie de funcţionare. Mai grav, răspunsul Primăriei Miercurea Ciuc a fost că nu le trebuie autorizaţie de funcţionare, pentru că târgul se desfăşoară pe un teren în proprietatea CJ, un răspuns în totalitate incorect deoarece este în incidenţa legilor în vigoare”, declara atunci Sorin Susanu.

Alte nereguli descoperite de comisarii CRPC Braşov la Târgul Produselor Tradiţionale din Miercurea Ciuc din 16 februarie se refereau la etichete inscripţionate doar în limba maghiară, lipsa cântarului consumatorului, sticle refolosite pentru sucurile naturale.

În schimb, vicepreşedintele CJ Harghita Birtalan Jozsef declara că nu i se pare “corect” să fie aplicată această sancţiune, bazată pe reglementări legislative “ambigue”.

Vicepreşedintele CJ Harghita se declara nemulţumit de maniera de desfăşurare a controlului la târgul produselor tradiţionale din februarie şi de tonul “nedemn pentru un funcţionar public de un asemenea rang” al comisarului şef Susanu, afirmând că va contesta amenda dată de CRPC Braşov în instanţă.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă