11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialŞeful Agenţiei Mondiale Antidoping rămâne neschimbat. Britanicul Craig Reedle a fost reales...

Şeful Agenţiei Mondiale Antidoping rămâne neschimbat. Britanicul Craig Reedle a fost reales în această funcţie

Britanicul Craig Reedie a fost reales președinte al Agenției Mondiale Antidoping (AMA), la alegerile care au avut loc la 20 noiembrie 2016, relatează Agerpres.

Sir Craig Reedie s-a născut la 6 mai 1941, la Stirling, în Scoția. A studiat la Colegiul din Stirling și la Universitatea din Glasgow. A obținut un master în 1962 și a studiat dreptul, absolvit în 1964, tot la Universitatea din Glasgow. Doctorat la Universitatea din Glasgow (2001), doctor în drept la Universitatea St Andrews, Scoția (2005).

A fost jucător de badmington în perioada 1962-1970, devenind dublu campion, la acea vreme acest sport nefiind recunoscut ca sport olimpic, După 1985, când badmington-ul a fost recunoscut sport olimpic, a cucerit primele medalii în 1992.

După retragerea din viața sportivă, a fost președinte al Federației Internaționale de badmington (1981-1984). Președinte al Asociației Olimpice Britanice (1992-2005), pe parcursul desfășurării JO de la Atlanta, Sydney, Atena, dar și al JO de iarnă de la Lillehammer, Nagano și Salt Lake City, precizează site-ul www.wada-ama.org.

Membru al Comitetului Olimpic Internațional (1994), a lucrat în diferite comisii, inclusiv Comisiile de evaluare din 2001 și 2009, Comisiile de coordonare pentru Jocurile de la Atena și Beijing, Comisia de program și Comisia de etică. A fost ales membru al Comitetului Executiv al CIO în octombrie 2009 și a devenit vicepreședinte în iulie 2012. Președinte al Comisiei de Evaluare CIO pentru Jocurile Olimpice din 2020.

Membru al World Anti-Doping Agency (WADA) — Agenției Mondiale Antidoping din 1999. Membru al Comitetului executiv. Ales prima dată în fruntea Agenției Mondiale Antidoping în 2003.

Este căsătorit, are doi copii și locuiește în Bridge of Weir, Scoția, precizeză www.wada-ama.org.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă