16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialŞefa Yahoo l-a demis pe directorul operaţional al companiei, din cauza divergenţelor...

Şefa Yahoo l-a demis pe directorul operaţional al companiei, din cauza divergenţelor de opinie

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, l-a demis pe directorul operaţional Henrique de Castro, fiind dezamăgită de rezultatele eforturilor sale de stimulare a creşterii, relatează Mediafax.

Într-un memo adresat angajaţilor, Mayer a spus că a luat decizia că directorul operaţional trebuie să plece, potrivit uneia dintre surse. Altă persoană a arătat că au existat fricţiuni între cei doi cel puţin în ultimele şase luni.

Mayer, la conducerea Yahoo din iulie 2012, a lucrat la reinventarea companiei prin modernizarea produselor şi adăugarea de conţinut, pentru a concura mai eficient Google şi Facebook, în privinţa numărului de utilizatori şi a publicităţii.

Produsele noi, reproiectarea serviciului de e-mail şi o campanie de investiţii în startup-uri şi ingineri nu au generat însă şi creştere.

Analiştii estimează că veniturile Yahoo au scăzut anul trecut cu 1%, iar pentru 2014 şi 2015 este anticipată o creştere de 3%.

“Este un factor negativ pentru Yahoo”, a declarat Scott Kessler, analist la S&P Capital IQ, despre demiterea lui de Castro.

Kessler a arătat că de Castro avea responsabilităţi mari, iar acum există un gol în echipa executivă.

Plecarea lui de Castro, primul exit important al unui director recrutat de Mayer, a intrat în vigoare miercuri, potrivit unui comunicat al companiei destinat Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Yahoo nu a anunţat un înlocuitor al acestuia.

Cele mai citite

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Google Maps face viața șoferilor mai ușoară. Ce funcții noi a introdus

Google Maps vine cu noi update-uri. Șoferii sunt principalii beneficiari, mai ales conducătorii de mașini electrice. Modificări aduse aplicației Google Maps Noua actualizare introduce suport îmbunătățit...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...
Ultima oră
Pe aceeași temă