14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial"Şef capabil" pentru Poliţia Comunitară

“Şef capabil” pentru Poliţia Comunitară

Primăria Bistriţa vrea să angajeze la Poliţia Comunitară un şef care să fie în stare să încaseze şi bani, nu doar să dea amenzi.

În lipsa unui şef cu acte în regulă, Biroul de inspecţie şi coordonare al Poliţiei Comunitare (PC) Bistriţa nu a încasat decât o treime din amenzile date comercianţilor. După greva de luni, cei care vor să dea concurs pentru postul vacant de şef al Biroului de inspecţie şi coordonare vor susţine, miercuri, proba scrisă. Sunt acceptaţi cei care au studii superioare tehnice sau economice de lungă durată şi vechime în specialitate de cel puţin doi ani. Noul şef va coordona activitatea de inspecţie comercială şi asociaţiile de proprietari, ambele aflate în responsabilitatea sa. Acest serviciu al PC Bistriţa a făcut, anul trecut, 1.629 de controale la unităţi comerciale, iar pentru abaterile constatate a dat amenzi de 14.600 lei. Până la sfârşitul anului, din această sumă a încasat doar 5.000 lei. Restul este considerat debit la Direcţia Venituri sau contestate în instanţă. Noul şef al biroului, care va fi desemnat în urma concursului, va trebui să şi încaseze banii din amenzi, nu doar să se laude cu numărul controalelor făcute. Totodată, mai are în responsabilitate 261 de asociaţii de proprietari cu 242 de administratori. Numai anul trecut au fost 67 de sesizări referitoare la nereguli în acest domeniu.

11 posturi libere

Postul de şef al Poliţiei Co­mu­nitare este doar unul dintre cele 11 posturi scoase la concurs de municipalitate în această perioadă. Din toate, doar cel din 28 mai, pentru inspector la Serviciul urbanism, a fost reprogramat pentru 8 iunie. Pe 14 iunie va fi organizat con­cursul pentru şeful Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei, au anunţat re­pre­zentanţii primăriei. Aceştia consideră că activitatea ser­viciilor publice ale mu­ni­ci­pa­lităţii ar fi grav afectată dacă aceste posturi nu vor fi scoase la concurs, iar cei care vor avea de suferit vor fi, în primul rând, bistriţenii.

Angajări în austeritate

Concursul pentru ocuparea postu­rilor în Primăria Bistriţa este organizat în condiţiile în care alte primării au anunţat concedieri. De pildă, primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a anunţat că va con­ce­dia un sfert din totalul an­ga­jaţilor primăriei. Şi asta, în contextul în care Guvernul a decis să reducă, de la 1 iunie, salariile bugetarilor cu 25 la sută, iar pensiile şi alocaţiile sociale cu 15 la sută.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă