14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialSECURITATE Pregătirile pentru AP NATO 2011, pe ultima sută de metri

SECURITATE Pregătirile pentru AP NATO 2011, pe ultima sută de metri

Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-10 octombie, la Palatul Parlamentului. A fost deja hotărâtă înfiinţarea unei structuri de permanenţă din care vor face parte reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Pentru soluţionarea rapidă a eventualelor defecţiuni tehnice, care s-ar putea produce în perioada reuniunii de la Bucureşti, din această structură vor face parte şi delegaţi ai Primăriei Capitalei şi ai serviciilor publice deconcentrate.

Autorităţile promit că măsurile de securitate necesare evenimentului vor permite desfăşurarea în condiţii normale a activităţilor cotidiene din Bucureşti.

Demnitari din 28 de state membre NATO
Adunarea Parlamentară NATO 2011 va reuni peste 350 de parlamentari din cele 28 de state membre NATO, din America de Nord şi Europa, precum şi delegaţi din ţările asociate, partenere şi observatoare.
Mai mulţi înalţi oficiali vor beneficia de măsuri de protecţie nemijlocită din partea Serviciului de Protecţie şi Pază. Printre aceştia se numără domnul Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, Dr. Karl A. Lamers, preşedintele AP NATO şi amiralul Giampaolo Di Paola, preşedintele Comitetului militar NATO.
Pentru toţi participanţii la dezbaterile reuniunii vor fi asigurate măsuri specifice de securitate în zona Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”, pe traseele de deplasare, la spaţiile de cazare şi în zonele de desfăşurare a activităţilor oficiale.

Serviciul Român de Informaţii va asigura suportul informativ şi tehnic necesar desfăşurării în condiţii de securitate a Adunării Parlamentare NATO 2011.

Ministerul de Interne va asigura liniştea şi ordinea publică
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va organiza dispozitivul de comunicaţii în locaţiile de desfăşurare a evenimentului. Acestea constau în furnizarea serviciilor de comunicaţii fixe şi mobile, de voce şi date pentru instituţiile implicate în organizarea şi desfăşurarea evenimentului.
Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin structurile specializate (Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa circulaţiei la locurile de desfăşurare a activităţilor, la hoteluri şi pe itinerariile de deplasare.
Astfel, efective ale M.A.I. vor participa la monitorizarea spaţiului public pentru prezervarea climatului de normalitate în Capitală, asigurarea fluenţei deplasării în trafic a delegaţiilor şi, după caz, însoţirea acestora cu echipaje de poliţie rutieră.

Cele mai citite

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...
Ultima oră
Pe aceeași temă