13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSecretarul general al NATO viziteaza Romania

Secretarul general al NATO viziteaza Romania

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, va efectua o vizita de lucru la Bucuresti in lunile urmatoare, pentru a discuta cu autoritatile romane despre organizarea Summit-ului Aliantei Nord-Atlantice din 2008, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, citat de Rompres. Premierul Calin Popescu-Tariceanu si secretarul general al NATO au discutat, vineri, la Dubrovnik (Croatia), despre stadiul pregatirilor in vederea organizarii Summit-ului NATO de la Bucuresti.

Potrivit Cameliei Spataru, secretarul general al NATO s-a aratat multumit de raportul facut de echipa Secretariatului general al Aliantei, care a vizitat Bucurestiul la inceputul lunii iunie si a stabilit ca centrul de conferinte, centrul de presa, obiectivele de securitate precum si spatiile de cazare puse la dispozitie corespund standardelor NATO.

In cadrul Summit-ului de la Bucuresti se doreste implementarea deciziilor de la Riga precum abordarea cuprinzatoare a problemei energiei, relatiile NATO cu Ucraina, cu Rusia si cu Georgia, problematica Marii Negre si Balcanii de Vest, a mai aratat Camelia Spataru.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu participa, in perioada 6-7 iulie, la Dubrovnik, in sudul Croatiei, la summitul sefilor de guvern din sudul si sud-estul Europei, cu tema ''Noul sud al Europei''.
La reuniune, care va fi axata, in principal, pe cooperarea regionala si securitatea frontierelor, participa si secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă