15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialSecretarul american al Apărării merge în Georgia să discute despre Ucraina și...

Secretarul american al Apărării merge în Georgia să discute despre Ucraina și Siria

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, se va deplasa în Georgia şi în Turcia la finalul summitului NATO din Ţara Galilor, de săptămâna viitoare, pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, relatează AFP.

Hagel va părăsi Statele Unite miercuri, pentru o călătorie de şase zile care va începe la Cardiff, pentru summitul Alianţei Nord-Atlantice, unde liderii statelor membre vor discuta despre "crizele din Ucraina şi Orientul Mijlociu şi despre modul de a consolida Alianţa pe viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Secretarul Apărării va merge ulterior în Georgia, o ţară care nu este membră NATO, dar care doreşte să devină şi "împărtăşeşte îngrijorările pe tema acţiunilor Rusiei în Ucraina", a adăugat contraamiralul Kirby.

Chuck Hagel se va deplasa apoi în Turcia, care este "un aliat-cheie al NATO. Ţinând cont de frontierele sale cu Siria şi Irakul, (Turcia) împărtăşeşte profunda noastră preocupare privind ameninţarea regională reprezentată de" gruparea Statul Islamic, a precizat purtătorul de cuvânt.

Cele mai citite

Ar putea reveni Pep Guardiola la Bayern Munchen? Ce spun oficialii echipei

Reprezentanții lui Pep Guardiola nici nu iau în calcul posibilitatea revenirii acestuia la clubul german de fotbal Bayern Munchen, care se află în căutarea...

SNPPC susține protestul de joi al pensionarilor militari: „Incoerența legislativă și discriminarea determină ieșirea în stradă”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă