18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSecretara unei primarii vasluiene, suspectata de falsificarea unui concurs

Secretara unei primarii vasluiene, suspectata de falsificarea unui concurs

Secretara de la Primaria Vulturesti, Anisoara Marcu, este pasibila de demitere si pedeapsa cu inchisoarea, fiind banuita ca a musamalizat actele oficiale ale unui concurs intern.

La inceputul lunii mai, la primaria Vulturesti urma sa se organizeze un concurs pentru ocuparea unui post de consilier la Serviciul Local de Evidenta Persoanei. La concurs s-au inscris doua persoane: Stelian Anton, fostul primar al comunei, si Mihaela Cojocaru, sora secretarei CL Vulturesti. Dupa sustinerea probei de examen, comisia a constatat ca Stelian Anton a realizat peste 50 de puncte, in timp ce sora secretarei abia daca a strans 25 de puncte. "A fost o chestie bine gandita de secretara, care voia sa anuleze totul daca sora dansei nu ia examenul. Iata cum au decurs lucrurile: s-a dat examenul, intr-o zi de joi, pe 7 mai a.c. s-au dat rezultatele, iar doamna Cojocaru a primit 2,5. A facut contestatie, era intr-o zi de vineri, si comisia de analiza urma sa ajunga la primarie pe 11 mai, intr-o zi de luni. Am ramas surprins sa aflu ca, duminica, pe 10 mai, dupa-amiaza, doamna secretara a fost la primarie.

 

Nu singura, ci impreuna cu Mihaela Cojocaru, fiind vazuta de un consilier local. Plus ca a fost transportata de la primaria la gara Buhaesti de baiatul viceprimarului. Atunci, m-am intrebat: "Oare ce-o fi cautat doamna secretara in ziua de duminica?". Abia atunci am intrat la banuieli", sustine primarul localitatii, Costica Adrian Anton. S-a dus glont la dosarul de lucrari, cel care urma sa fie verificat de comisia de contestatii. "Am intrebat: "Unde sunt lucrarile?". Imi spune un salariat: "Pai, lucrarile sunt la doamna secretara". M-am dus la Vaslui si am sesizat la Prefectura situatia, ca mi se pare ceva in neregula. A venit o comisie, care a verificat ceea ce am sesizat eu, ieri (luni, 18 mai, n.r.) si a constatat ca au fost schimbate lucrarile, in cazul Mihaelei Cojocaru", explica primarul. Conform notei semnate de seful serviciului Personal a Prefecturii Vaslui, Dumitru Ciomaga, "avand in vedere sesizarea primarului comunei Vulturesti, cum ca in data de 10.05.2009 (duminica, n.r.) secretara CL a fost vazuta in sediul primariei (…) comisia de concurs a recitit lucrarea si a vazut ca paginile 3, 4 si 5 au fost inlocuite", drept pentru care "comisia hotaraste anularea lucrarii numitei Mihaela Cojocaru".

Hartia oficiala este semnata pe 18 mai a.c., ceea ce arunca in aer situatia de la primaria Vulturesti. "Nu am sesizat politia, astept sa vina comisie de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. S-a mai decis suspendarea interviului pentru postul disponibil la primarie, pana la primirea punctului de vedere de la ANFP. Este incredibil. Cum se poate sa faca o asemenea greseala tocmai persoana numita sa apere legalitatea in institutie?", se intreaba primarul. Mihaela Cojocaru, prin vocea surorii sale, isi rezerva dreptul de a cere in Contencios expertizarea lucrarii cu pricina.
"Eu sunt un om serios. Lucrez de doi ani aici, la primarie. Astept un al doilea copil, nu ma pretez la asa ceva. Personal, nu stiu ce s-a intamplat. atiu sigur ca nu pot fi acuzata de nimic. Oricum, pentru mai multa siguranta, voi cere sfatul unui avocat. Nu vreau sa fiu tarata intr-un asemenea scandal", a spus Anisoara Marcu, secretara primariei Vulturesti.

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă