22.1 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialSe revendică teatrul de vară din Techirghiol

Se revendică teatrul de vară din Techirghiol

Binecunoscuta staţiune ce-şi trage numele de la nămolul descoperit de turcul Tekir, aşa după cum spune legenda, Techirghiol, are mari probleme în ceea ce priveşte proprietăţile. Şi asta deoarece mulţi dintre proprietarii care şi-au recăpătat casele, dar au scăpat boom-ul imobiliar şi-au lăsat proprietăţile în paragină.

Aşa se întâmplă cu clădirea care a adăpostit, până de curând, biblioteca orăşenească: a fost retrocedată la cererea foştilor proprietari care au dorit evacuarea imobilului. Aşa se face, după cum ne-a mărturisit Adrian Stan, primarul oraşului, că biblioteca s-a mutat într-o altă clădire, deşi administraţia publică locală era dispusă chiar să închirieze clădirea. Iar imobilul a fost lăsat în paragină cel mai probabil până când piaţa imobiliară îşi va mai reveni.

Iar ca această clădire sunt multe în Techirghiol, deşi Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care proprietarii sunt obligaţi să-şi întreţină casele, iar primăria a dat o serie de amenzi. Unele dintre acestea au fost contestate în instanţă şi… boală lungă, moarte sigură: procesele durează. Dar în continuare pe adresa primăriei sosesc solicitări prin care foştii proprietari, risipiţi în cele patru zări de valurile istoriei, solicită retrocedarea imobilelor.

Acesta este şi cazul Teatrului de Vară, clădire ridicată în anii ’70 ai secolului trecut. În acest caz este revendicat terenul pe care se află clădirea. „Iniţial, le-a fost propus la schimb un alt teren şi au acceptat, dar, apoi, au revenit şi doresc revendicare în natură loc pe loc”, a mărturisit edilul-şef al Techirghiolului, Acum, doar magistraţii constănţeni pot stabili dacă teatrul va fi retrocedat sau nu. 

Păreri pro şi contra

Foştii proprietari spun că pe terenul care le-a aparţinut sunt edificate construcţii uşoare, care pot fi demontate cu uşurinţă. De cealaltă parte, primăria spune că pe scena acestuia se desfăşoară festivalurile Techirghiolului, inclusiv celebra „Scenă a lu’ Tănase” de Zilele oraşului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă