16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSe întorc ninsorile. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Se întorc ninsorile. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Până duminică, în toate regiunile vremea va fi geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Temperaturile minime se vor încadra între minus 25 şi minus 15 grade, iar cele maxime vor rămâne mult sub zero, potrivit Realitatea.net.

 

Sâmbătă, în regiunile din exteriorul arcului carpatic este chiar mai frig decât în zilele precedente – ger şi peste zi, iar în regiunile intracarpatice regimul termic se îmblânzeşte. Norii acoperă jumătatea de sud a ţării şi va ninge slab în Banat, Oltenia, spre seară local şi în Muntenia, iar în rest înnorarile vor fi temporare şi ninsorile izolate.

În regiunile intracarpatice cerul se înnorează şi va ninge în Banat unde şi vântul va prinde putere viscolind temporar ninsoarea, dar ninsori slabe sunt aşteptate local şi în Crişana. Temperatura nu diferă prea mult de cea înregistrată vineri – maxime termice cuprinse între minus 8 – minus 5 grade.

În sud, ninsorile revin şi ocupă până seara spaţii extinse din Oltenia şi partial din vestul Munteniei. Frigul devine mai pătrunzător, astfel la prânz mercurul termometrelor trece de pragul de ger doar în zonele deluroase, la Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea sau Targoviste unde vor fi minus 9- minus 8 grade.

În Dobrogea, frigul persistă la valori ale temperaturii aerului de minus 6 grade la Constanţa şi de minus 9 grade la Tulcea.

În Moldova frig de crapă pietrele, de dimineaţa termometrele au coborât până la minus 27 de grade în Bucovina şi nici ziua nu aduce prea multe grade în termometre. Minus 13 grade în sud la Galaţi şi la Focşani şi minus 18 grade în nord la Suceava. Cerul se înnorează începând din sudul regiunii, dar deocamdată nu sunt aşteptate ninsori.

Duminică, meteorologii anunţă ninsori în jumătatea de sud a ţării şi local mai ales în a doua parte a intervalului şi în rest. După-amiază vor fi valori ale temperaturii aerului între minus 10 şi 0 grade, mai coborâte în nordul şi centrul Moldovei unde mercurul termometrelor nu va urca mai sus de minus 17 grade.

Săptămâna începe tot sub semnul ninsorilor şi al vântului. Ninge temporar în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde şi vântul va avea intensificări viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Temperatura aerului va continua să crească, astfel la orele prânzului se vor înregistra între minus 8 şi minus 2 grade, mai scăzute în nordul Moldovei unde vor fi minus 12 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pănă spre 4-5 grade.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă