16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSe confirmă: US Open 2021, turneul surprizelor

Se confirmă: US Open 2021, turneul surprizelor

US Open 2021 a ajuns în a doua săptămână de competiție. Cei mai buni tenismeni ai finalului de an competițional își arată calitățile și forma în fața tribunelor de la Flushing Meadows. Arene care altădată erau pline ochi și lumea era cuprinsă de febra unor meciuri memorabile și nu se temea de un virus care a schimbat până și modul în care jucătorii se felicită la finalul partidelor.

Venită după un sezon în care a fost mai mult accidentată decât aptă să joace și să ajungă până sus în turnee, Simona Halep a pornit foarte hotărâtă la New York.

Campioana noastră a avut parte de trei meciuri foarte bune la Flushing Meadows, acolo unde le-a învins pe Camila Giorgi, Kristina Kucova și Elena Rybakina, cedând un singur set.

Simona Halep s-a bătut în optimile de finală la US Open 2021 cu sportiva din Ucraina, Elina Svitolina, ocupantă a locului 5 WTA.

Înfruntarea dintre cele două mari sportive a fost cu atât mai interesantă, cu cât până acum cele două disputaseră zece partide, iar scorul înfruntărilor directe era egal 5-5.

Ultima confruntare a lor a avut loc în 2019, la Turneul Campioanelor. Atunci s-a impus ucraineanca în două seturi. De șase ori s-au întâlnit cele două pe hard, scorul pe această suprafață fiind tot egal, 3-3.

Partida din optimile de finală a fost pentru ambele jucătoare un test fizic, mai ales pentru că amândouă iubesc raliurile lungi, pline de tenisune și multe mingi înapoiate.

Niciuna dintre cele două tenismene nu permite să fie împinsă foarte mult în defensivă, iar acest lucru  a caracterizat și meciul de duminică.
Simona și Elina sunt incredibil de rapide pe teren, așa că au fost nevoite să fie agresive de pe ambele părți ale terenului și să scurteze punctele.
Serviciul nu este arma preferată a niciuneia dintre cele două jucătoare.
Halep a căutat fără doar și poate să se bazeze pe primul serviciu și să producă pericol la retur, așa cum se și anticipase.

Cu toate acestea, Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina scor 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră ratează întoarcerea în top 10 WTA. 

Halep se ferește de meciurile cu Svitolina

„ Nu-mi place niciodată să joc cu Elina Svitolina, meciurile sunt grele, sunt ciudate contra ei, am revenit eu, a revenit apoi ea la unele meciuri. Trebuie să stai concentrată la fiecare punct și să alergi mult, să muncești, e muncă brută la partidele cu ea. A fost un meci greu. Ea a jucat foarte constant, nu a ratat mult, a fost puternică pe picioare, a alergat mult, așa că toată admirația pentru ea.
Cât despre mine, am fost un pic stresată și tensionată înainte de meci pentru că știam că va fi unul dificil. Eram și un pic obosită după cele trei partide aici. Per total, am făcut o treabă bună aici. Sunt optimistă pentru că am putut evolua fără dureri”, a spus Simona Halep la finalul partidei din optimile US Open.”, a declarat Halep la finalul partidei cu ucraineanca.


Deși nu a jucat până acum cel mai bun tenis al său la US Open, Novak Djokovic a trecut fără mari emoții în optimile de finală. Meciul cu Nishikori, din turul 3, se anunța unul extrem de greu și acest lucru s-a și confirmat.

Niponul a început mai bine și a condus cu break în primul set, dar Djokovic a revenit și totul s-a decis la tie-break. Nishikori a fost mai eficient și a greșit mai puțin, iar în final s-a impus cu 7-4, preluând conducerea la seturi.

Djokovic și-a revenit la timp și a început să joace din ce în ce mai bine, iar niponul nu prea a mai găsit soluții să contracareze loviturile sârbului. După 3 ore și 35 de minute de joc, Djokovic s-a impus cu 6-7 (4), 6-3, 6-3, 6-2, calificându-se astfel în faza următoare.

Pentru un loc în sferturi, liderul mondial va juca împotriva unui adversar surpriză, Jenson Brooksby, un american de 20 de ani, care l-a învins pe numărul 25 ATP, Aslan Karatsev, cu scorul de 6-2, 3-6, 2-6, 6-3, 6-3, la capătul unui meci fantastic care a durat trei ore și 52 de minute de joc.

Djokovic trebuie să-și îmbunătățească jocul pentru a face Marele Slam

Așadar, visul lui Djokovic de a câștiga Marele Slam în acest an este încă realizabil, dar cu siguranță sârbul va trebui să arate un tenis de o mai bună calitate pentru a triumfa și la Flushing Meadows, așa cum a reușit în primele 3 turnee de Grand Slam ale anului.

O surpriză a venit de la jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu, locul 150 WTA, care a reușit să se califice în optimile competiției, după ce a învins-o fără drept de apel pe jucătoarea spaniolă Sara Sorribes Tormo, numărul 41 WTA, într-un meci încheiat cu scorul 6-0, 6-1 și care a durat totuși o oră și 12 de minute.

Emma a o va întâlni în optimi pe Shelby Rogers, cea care a produs o mare surpriză, eliminând-o pe Ashleigh Barty, dublă campioană de Grand Slam și liderul WTA al momentului, dar pentru care turneul de la US Open este cel mai slab al carierei, nedepășind niciodată faza optimilor.

Stefanos Tsitsipas, favoritul numărul trei al turneului de la US Open, a fost eliminat de tânărul spaniol Carlos Alcaraz, după un meci fabulos de peste 4 ore.
În ciuda înfrângerii din turul al treilea de la Flushing Meadows, Tsitsipas a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului de 18 ani: „ Poate fi cu siguranță un pretendent la titlurile de Grand Slam, are jocul necesar pentru acest lucru. Viteza mingilor a fost incredibilă. Nu am văzut pe nimeni care să lovească mingea la fel de tare ca Alcaraz. Am avut nevoie de timp să mă adaptez la stilul lui de joc.”

După ce a fost învins de Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas a avut un atac virulent la adresa celor care l-au blamat pentru pauzele de vestiar și a trimis săgeți către anumiți jucători care-și iau foarte mult timp între puncte la serviciu sau care merg de asemenea la vestiar, dar fără a-i desemna.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă