13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialScriitorul George R.R. Martin a publicat un capitol din cel mai așteptat...

Scriitorul George R.R. Martin a publicat un capitol din cel mai așteptat roman al seriei „Cântec de gheață și foc”

Scriitorul George R.R. Martin a publicat, miercuri, pe blogul său, un fragment din cel de-al șaselea roman din saga „Cântec de gheață și foc”, „Vânturile iernii”, notează site-ul Flavorwire.

„Vreți să știți ce vor face Sand Snakes, Prince Doran, Areo Hotah, Ellaria Sand, Darkstar și restul în „Vânturile iernii?” Destul de multe, de fapt”, a precizat scriitorul pe blogul său.

Citește și: VIDEO. Urzeala Tronurilor. Momentele cheie ale episodului trei, din sezonul șase: Cine ar putea fi adevărații părinți ai lui Jon Snow

 Fragmentul, care are aproximativ 6000 de cuvinte, nu a fost publicat cu scopul de a incita fanii, ci reprezintă, mai degrabă, o introducere a noului roman din serie. Mai mult, George R.R. Martin a susținut că a mai citit materialul și cu alte ocazii, precum convențiile la care a participat.

„Fragmentul vă va ajuta să vă faceți o părere, însă pentru restul romanului mai aveți de așteptat”, a scris Martin pe site-ul oficial.

Romanele, ecranizate de HBO, au atras milioane de fani. Cu toate acestea, cel de-al șaselea sezon din serialul „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones” este primul care a apărut înainte să fie lansat și romanul care îi corespunde.  

Creatorii serialului, David Benioff și Dan Weiss, au declarat pentru Enterainment Weekly că acțiunea din cel mai recent sezon diferă de ceea ce o să apară în roman. 

Capitolul postat de Martin ilustrează diferența dintre roman și serial, concentrându-se pe prințul Doran Martell care, în sezonul șase, a fost ucis de iubita său, Ellaria Sand, chiar în primul episod. Fanii au resimțit absența prințesei Arianne din seria, întrucât ea este moștenitoarea averii și poziției sociale deținută de tatăl său.

Citiți capitolul aici.

Urzeala Tronurilor este un serial de televiziune, fantezie medievală, produs de HBO pe baza seriei lui George R. R. Martin, ”Cântec de gheață și foc”. Serialul este difuzat și în România din 2011. 

Citește și: FOTO. Lecțiile de istorie din saga medievală Game of Thrones

Cele mai citite

Rafila dă o veste bună pentru tratamentul cancerului: se înființează primul centru de Protonoterapie din Europa de Sud-Est

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Union Saint-Gilloise a câștigat prima Cupă a Belgiei din ultimii 110 ani

Union Saint-Gilloise a câştigat Cupa Belgiei după ce a trecut de Royal Antwerp cu scorul de 1-0 în finala disputată joi pe stadionul Roi...
Ultima oră
Pe aceeași temă