20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSchimbarea sefului IPJ Timis starneste panica printre subalterni

Schimbarea sefului IPJ Timis starneste panica printre subalterni

Numirea subcomisarului aradean Ioan Dascalu la comanda IPJ Timis a fost catalogata “un experiment”
Vin zile grele pentru politistii timiseni, dar mai ales pentru sefii unor servicii din cadrul IPJ. Aceasta, dupa ce noul comandant al institutiei, subcomisarul Ioan Dascalu, a primit mana libera de la seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, pentru a-si forma propria echipa manageriala, dar si pentru a face schimbari in structura personalului, acolo unde lucrurile merg prost.
Fatuloiu s-a aflat, ieri, la Timisoa-ra, pentru a-l instala oficial in fruntea IPJ pe Dascalu, transferat strategic de la comanda Politiei judetene Arad la cea din Timis. Seful IGPR a explicat ca aceasta mutare “face parte dintr-un experiment” si a mai spus ca pana acum la sapte inspectorate au fost numiti politisti din alte judete.
Totodata, chestorul s-a declarat nemultumit de prestatia fostei condu-ceri a IPJ Timis, lasand sa se inteleaga ca “fotoliile” celor doi actuali adjuncti ai institutiei se cam “clatina”. De altfel, “numarul unu” al Politiei Romane a mentionat ca in perioada urmatoare la nivelul acestui inspectorat urmeaza o evaluare “la sange” a activitatii tuturor departamentelor, dupa care proaspatul sef va putea sa-si numeasca echipa de conducere.
Pentru a demonta orice speculatie privind o posibila apropiere a subcomisarului Ioan Dascalu de anumite cercuri politice (la un moment dat s-a vehiculat ca acesta ar fi sustinut puternic de PD), Fatuloiu a tinut sa sublinieze ca numirea aradeanului in functie a fost exclusiv decizia sa.
Pe de alta parte, noul sef al IPJ a afirmat ca, desi mutarea sa ar putea parea “un pas pe orizontala”, in realitate aceasta este de fapt “o avansare, o provocare profesionala”, avand in vedere anvergura si, implicit, cazuistica unui judet de talia Timisului. Dascalu a mai spus ca are planuri mari si indraznete. Principalele obiective nominalizate de tanarul comandant, in varsta de 36 de ani, sunt cresterea gradului de incredere a populatiei in politie si imbunatatirea imaginii institutiei, o transparenta totala si continuarea reformelor din acest domeniu.
“Nu am venit neaparat sa fac schimbari si sa induc o stare de psihoza in randul cadrelor”, a mai declarat Ioan Dascalu. El a precizat ca in functie de ce va constata dupa o evaluare temeinica, va face schimbarile necesare. Totusi, schimbarea celor doi actuali adjuncti ai comandantului IPJ Timis pare pecetluita.
Un “amanunt” semnificativ pledeaza in sustinerea acestei ipoteze: la prima intalnire a noului inspector-sef cu mass-media, nici unul din cei doi adjuncti nu a fost invitat sa participe, ceea ce spune multe.

Cele mai citite

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...

La 17 ani de la aderare, UE ne substrage patrihoții

Ilustrație: Marian Avramescu România este parte a marii familii a Uniunii Europene (UE) de 17 ani, iar de Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită...

Prins în timp ce comercializa peste 2 kilograme substanță cristalină 4-MMC

La data de 10 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au decis să...
Ultima oră
Pe aceeași temă