0.9 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialSchelet uman găsit în Munţii Piatra Craiului

Schelet uman găsit în Munţii Piatra Craiului

Un schelet uman a fost găsit, luni, de salvamontişti în Munţii Piatra Craiului, în zona Padina Şindrilăriei, la o altitudine de circa 1.800 metri, relatează Mediafax.

Potrivit şefului Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă, salvamontişii au fost anunţaţi, sâmbătă, că în zona Padina Şindrilăriei din Munţii Piatra Craiului a fost găsit un schelet uman, însă au mers la faţa locului luni dimineaţă, alături de un poliţist din Zărneşti.

 Citeşte şi Schelet, găsit în sediul Poliţiei Locale din Sectorul 4 al Capitalei

Salvamontişii au fost anunţi despre găsirea scheletului uman de către doi alpinişti care parcurgeau un traseu nemarcat din zona Padina Şindrilăriei din Munţii Piatra Craiului.

“Scheletul uman a fost găsit în zona Padina Şindrilăriei, la o altitudine de circa 1.800 de metri. Era acolo de ani buni. Nu am găsit niciun bagaj, dar probabil este vorba de un turist care s-a rătăcit şi a murit din cauza condiţiilor meteo, de epuizare… Avea o haină până la gât, iar bocancii erau lângă un bolovan. După mărimea bocancilor, care sunt numărul 43, probabil era bărbat”, a spus Pivodă.

 Citeşte şi De ce s-a supărat Ministerul Educaţiei pe expoziţia de corpuri umane

Echipa formată din cinci salvamontişti şi un poliţist a găsit în haina bărbatului un CD, o pereche de ochelari, un pix şi o cartelă de telefon fix în valoare de 80.000 lei vechi, însă niciun act de identitate.

Serviciul de Salvamont nu a înregistrat nicio sesizare de persoană dispărută care să nu fie găsită, în ultimii ani, potrivit sursei citate.

Scheletul a fost predat la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru stabilirea identităţii scheltului şi a datei decesului. De asemenea, Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

 

Cele mai citite

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
00:00:31

VIDEO. O revoltă izbucnește în Brazilia după prima retrogradare din istorie a clubului Santos

O revoltă a izbucnit miercuri, 6 decembrie, în orașul brazilian Santos, după ce echipa locală a retrogradat în urma înfrângerii cu 2-1 în fața...

Europol: Amenințarea teroristă în Europa, în creștere după atacul Hamas asupra Israelului

Europol a avertizat că riscul de atacuri teroriste în Europa a crescut în urma atacului lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă