3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialScandalul E-Coli. Doi copii din Argeş şi doi din Feteşti, trimişi la...

Scandalul E-Coli. Doi copii din Argeş şi doi din Feteşti, trimişi la spitalele din Bucureşti

Doi copii cu probleme digestive au fost transferaţi în ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, Alţi doi, de această dată din Feteşti, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU), au fost internaţi vineri seara în Secţia de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie, informează Agerpres care citează surse oficiale.

Potrivit Prefecturii Argeş, în cazul copiilor trimişi la Matei Balş, unul dintre pacienţi, în vârstă de 10 luni, a fost diagnosticat cu sindrom de vărsături şi boală diareică acută, iar celălalt, în vârstă de un an, cu enterocolită cu germeni neprecizaţi. 

În spitalele din judeţul Argeş sunt internaţi sâmbătă 37 de copii care prezintă scaune diareice, cu unul mai puţin decât în urmă cu o zi. 

Dintre cei 37 de copii internaţi la unităţi medicale din Argeş, 30 sunt mai mici de doi ani. 

La Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 25 de copii, dintre care 19 mai mici de doi ani, iar alţi doi copii, dintre care unul mai mic de doi ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă. La secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel sunt nouă copii, toţi având mai puţin de doi ani, iar la Spitalul Municipal Curtea de Argeş un copil mai mic de doi ani. 

Prefectul Cristian Soare a anunţat, pe 25 februarie, că instituţia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş. 
 

În cazul copiilor din Feteşti, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că este vorba despre un copil de şase luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului ‘Alfred Rusescu’ şi care are o formă incompletă de SHU. “Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă şi este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală. Celălalt copil este în vârstă de şapte luni, cu o formă severă de SHU şi va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală”, a precizat Direcţia de presă, afaceri europene şi relaţii internaţionale a MS. 

Pe Secţia de nefrologie rămâne internat şi copilul din Mioveni, care are o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi care se află sub tratament de specialitate şi observaţie medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală, a informat sursa citată. 

În prezent, în unitatea sanitară sunt internaţi trei copii diagnosticaţi cu SHU. 

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. 

Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, şi spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune

 

Cele mai citite

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă