20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal Volkswagen: Au început rechemările în service. Unde are loc primul recall

Scandal Volkswagen: Au început rechemările în service. Unde are loc primul recall

Cazul “Dieselgate” a intrat în etapa rechemărilor în service, Volkswagen urmând să remedieze problema legată de softurile care păcălesc sistemele de stabilire a emisiilor de noxe. Primul recall are loc în Elveția.

Elveția, prima țară europeană care a sistat vânzările grupului Volkswagen, organizează și primul recall, 128.802 unități fiind așteptate să ajungă în service pentru remedieri. Recall-ul a fost cerut de importatorul oficial al producătorului auto german în Elveția, AMAG. De asemenea vor fi modificate și cele câteva sute de unități cu motoare Euro 5 rămase pe stoc.

Citește și Scandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11 milioane mașini

Vehiculele Volkswagen vizate de rechemarea în service au fost fabricate între 2009 – 2014 și au motoare TDI de 1.2, 1.6 și 2.0 litri.

În România, Registrul Auto Român a demarat cercetările pentru a vedea dacă există modele cu probleme și pe piața românească.

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa).

Citește și Scandal Volkswagen: O cincime dintre motoarele cu probleme, produse în Ungaria

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...
Ultima oră
Pe aceeași temă