18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialScandal sexual în Elveția: Un politician este acuzat că a violat o...

Scandal sexual în Elveția: Un politician este acuzat că a violat o ecologistă locală

Preşedintele unui partid de dreapta din cantonul Zoug, în nordul Elveţiei, a fost arestat, marţi, pentru că ar fi violat o deputată ecologistă locală, informează Mediafax.

O anchetă a fost deschisă de Ministerul Public pentru a se stabili dacă deputata Jolanda Spiess-Hegglin "a fost victima GHB", cunoscut ca "drogul violului", a declarat pentru AFP Judith Aklin, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Zoug.

Bărbatul arestat, Markus Hürlimann, este preşedintele filialei din Zoug a Uniunii Democratice de Centru (UDC).

Faptele ar fi avut loc sâmbătă seara, în timpul unei petreceri în onoarea noului preşedinte al cantonului Zoug, Heinz Tännler (UDC).

A doua zi, observând că nu îşi mai aduce aminte nimic, Spiess-Hegglin, în vârstă de 34 de ani, s-a dus la spital pentru a-şi face analize de sânge şi urină. În urma efectuării analizelor, ea a alertat Ministerul Public, care a deschis o anchetă.

Presupusa victimă încă nu a depus plângere, a precizat poliţia cantonului Zoug.

UDC, care promovează o politică antiimigraţie, este partidul majoritar din Elveţia, cu peste un sfert din mandatele Consiliului Naţional (Camera inferioară a Parlamentului).

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...
Ultima oră
Pe aceeași temă