13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialScandal politic la Ineu

Scandal politic la Ineu

 

Investiţiile şi mărirea taxelor reprezintă cele două teme majore de confruntare.

Călin Abrudan, primarul liberal al oraşului Ineu, a fost acuzat de către democrat-liberali că mai întâi efectuează lucrările, pe care abia apoi le scoate la licitaţie. Primarul Ineului spune că nici vorbă, că, de fapt, democrat-liberalii care au condus ani de zile oraşul l-au înglodat în datorii. Iar taxele majorate au fost aprobate prin proiecte de hotărâre de consiliu local votate de către toţi consilierii PDL.

Centru comercial în curtea spitalului

Sergiu Havaşi, preşedintele organiza­ţiei PDL Ineu, l-a acuzat direct pe primarul Călin Abrudan că organizează licitaţii după ce sunt finalizate lucrările, că Primăria cheltuieşte sume uriaşe la achiziţii şi că în curtea spitalului din Ineu va fi construit un centru comercial. „În anul 2014 Primăria oraşului Ineu plăteşte jumătate de miliard de lei pentru proiectarea şi execuţia unui totem. Dacă în 2013 a fost deja executat totemul de la intrarea dinspre Mocrea, anul acesta se anunţă execuţia celui de la ieşirea spre Sebiş”, a declarat Sergiu Havaşi. El spune că, la Ineu, primarul Călin Abrudan a luat decizia de a majora semnificativ taxa de salubritate, de la 33 ron/persoană în 2012 la 60 ron/persoană în 2014. Sergiu Havaşi a arătat că pe Bulevardul Decebal din Ineu au fost efectuate lucrări, dar licitaţiile urmează a fi făcute lunile următoare. Preşedintele organizaţiei PDL Ineu a explicat că materialele decorative ­pentru sărbători au fost cumpărate de către Primăria Ineu la preţuri duble faţă de cele achiziţionate de către ­Primăria Arad.

Proiectele au fost votate de PDL

Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu, îi recomandă preşedintelui PDL Ineu să se consulte cu colegii săi care reprezintă partidul în Consiliul Local al oraşului „înainte să vorbească prostii”. El a explicat că absolut toate lucrările care au loc în Ineu se desfăşoară în cadru legal, iar taxa de salubrizare a crescut din cauza reprezentanţilor PDL care au desfiinţat groapa de gunoi. „Vreau să-i transmit acestui măscărici că, dacă tot se află în concediu paternal, presupun că are destul timp încât să se consulte cu colegii săi pedelişti din Consiliul Local Ineu, care au votat toate proiectele pe care acesta le critică. În ceea ce priveşte taxa de salubrizare, ţin să-i reamintesc măscăriciului că prietenii săi de la PDL au desfiinţat groapa de gunoi a oraşului şi tot prietenii săi pedelişti, care sunt majoritari în cadrul societăţii Eco Ineu, au hotărât majorarea respectivei taxe, pentru că, acum, gunoiul trebuie transportat până la Arad, la depozitul ASA, cu costuri pe măsură”, a declarat Călin Abrudan. Primarul Abrudan i-a cerut preşedintelui PDL Ineu să gândescă pozitiv, mai ales că se apropie Sfintele Paşti. „Îi recomand măscăriciului să se gândescă la aducerea de bani în oraş, pentru că pedeliştii lui ne-au băgat în datorii cât au condus Ineu. Şi, în general, să gândescă pozitiv, că se apropie Sfintele Paşti”, a declarat Abrudan.

La Ineu circul bate normalitatea

Pe marginea acestui scandal, liderii încearcă să obţină puncte politice. ”PSD constată cu regret că în administraţia locală din Ineu, PNL şi PDL se ceartă fără nici o preocupare faţă de problemele cetăţenilor. Rezultă de aici o stare conflictuală care nu produce nimic pozitiv, incompetenţa şi politicianismul generând haos”, spun liderii locali social-democraţi.

,,Remarc faptul că actualul primar al Ineului, Călin Abrudan, se laudă că este singurul care luptă pentru Ineu. Îi reamintesc că împreună cu consilierii judeţeni ai PSD am susţinut amendamentul pentru modernizarea drumurilor în Ineu, amendament respins de majoritatea PDL din Consiliul Judeţean. Din partea PNL nu a venit nici o iniţiativă legată de alocări decente pentru Ineu. În acest sens, cred că organizaţia locală a PDL nu trebuie să se limiteze la o critică adresată primarului Abrudan, le cer să intervină în PDL pentru ca Ineul să beneficieze din partea Consiliului Judeţean de alocări bugetare comparabile cu alte oraşe”, a declarat Florin Tripa, consilier jude­ţean PSD. El spune că până acum a constatat doar cuvinte goale şi o ceartă sterilă, fără soluţii pentru cetăţeni.

„În curând se împlinesc doi ani de la instalarea unei noi administraţii locale şi cetăţenii cred că au doar motive de nemulţumire,” a declarat consilierul judeţean Florin Tripa, secretar executiv PSD Arad.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă