19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScandal pentru sporul de dispozitiv

Scandal pentru sporul de dispozitiv

Un proces inedit se desfasoara de cateva luni intre Prefectura si Consiliul Judetean Tulcea. La initiativa subprefectului Corvin Bangu, institutia prefectului a solicitat instantei de contencios administrativ de la Tribunalul Tulcea sa anuleze "sporul de dispozitiv" aprobat de consilierii judeteni pentru cei aproape 200 de functionari ai Consiliului Judetean Tulcea. Conform hotararii incriminate de Prefectura, angajatii CJ Tulcea primesc in fiecare luna un bonus de 25 la suta la salariul de baza, care se numeste "spor de dispozitiv".

Constantin Cabuz, secretar al CJ Tulcea, a declarat ca acest spor salarial a fost reglementat printr-o hotarare de Guvern care se refera la drepturile salariale ale functionarilor din institutiile administratiei publice. Subprefectul Corvin Bangu sustine, in motivarea plangerii trimise instantei de contencios administrativ ca respectivul spor salarial de dispozitiv s-ar referi doar la institutiile publice subordonate Ministerului Internelor si Reformei Administrative, iar CJ Tulcea nu are o astfel de subordonare si, ca atare, functionarii acesteia nu ar avea dreptul sa primeasca un astfel de spor salarial.

» In rand cu oamenii legii
Secretarul Consiliului Judetean, Constantin Cabuz, a mai precizat ca aceste sporuri salariale au existat, pana in urma cu doi ani, doar pentru politisti, jandarmi si pompieri. Guvernul Tariceanu le-a extins la angajatii tuturor institutiilor publice, chiar daca acestea nu au vreo legatura cu interventia operativa pentru apararea ordinii publice si in situatii de urgenta.

» Angajatii CJ Tulcea primesc in fiecare luna un bonus de 25 la suta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă