16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialScandal Diplomatic. SUA retrag un diplomat de la ambasada din India

Scandal Diplomatic. SUA retrag un diplomat de la ambasada din India

SUA a confirmat că un oficial american va părăsi ambasada de la Delhi la cererea Indiei, pe fondul unui scandal diplomatic. Numele diplomatului nu a fost dat publicităţii.

Departamentul de Stat american a comunicat că regretă profund solicitarea Indiei, exprimând speranţă că tensiunile vor lua sfârşit, conform BBC News.

Scandalul a izbucnit după arestarea, luna trecută, a unui diplomat indian, Devyani Khobragade, la New York, sub acuzaţii de fraudă. India a refuzat să-i ridice imunitatea, astfel că se va întoarce acasă.

Diplomatul a fost rugat să părăsească Statele Unite, revenind în India vineri.

“Regretăm profund că guvernul indian a considerat că este necesar să se elimine un membru al personalului nostru diplomatic. Sperăm că această perioadă dificilă se va încheia şi relaţia noastră cu India se va îmbunătăţi acum”, a declarat purtătorul de cuvânt Jen Psaki.

Devyani Khobragade, care a fost pusă sub acuzare, vineri, în Manhattan, a ajuns deja în ţara sa natală. Ea a declarat că este foarte fericită pentru sprijinul acordat de India.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă