11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialScanarea creierului, de ajutor în alegerea profesiei

Scanarea creierului, de ajutor în alegerea profesiei

Scanarea creierului poate ajuta la alegerea profesiei şi carierei, susţin oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au folosit un aparat RMN pentru a studia creierul a 40 de voluntari aflaţi în căutarea unei profesii, potrivit dailymail.co.uk.

După cum informeză Mediafax, specialiştii au comparat rezultatele pentru a vedea dacă există o corespondenţă între creier şi aptitudinile voluntarilor pentru diferite sarcini. Cercetătorii au descoperit că materia cenuşie care se ocupă cu informaţia arată cât de bun a fost subiectul în a-şi reaminti, de exemplu, elemente de aritmetică, găsind modele în structura acesteia care puteau fi corelate cu diferite abilităţi, cum ar fi viteza de raţionament, de memorare etc.

Şeful echipei care a realizat studiul, dr. Richard Haier de la Universitatea din California – Irvine, a declarat că “modelul unei persoane în ce priveşte puterea de acumulare a cunoştinţelor sau slăbiciunile este legat de structura creierului lor, astfel încât există posibilitatea ca scanarea creierului să ofere informaţii unice pentru alegerea profesiei”. Cei 40 de voluntari au fost consultaţi la Johnson O’Connor Research Foundation, o organizaţie non-profit care oferă evaluări psihometrice pentru orientarea profesională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă