10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialScaderi usoare

Scaderi usoare

Indicii principali ai Bursei de Valori Bucuresti au cazut ieri in cea de-a doua parte a sedintei bursiere, in ton cu evolutia pietelor europene de capital. Indicele BET a coborat sub nivelul de 2.000 de puncte. Titlurile Rompetrol Rafinare s-au depreciat ieri, dupa ce anuntul unei oferte de preluare obligatorii a urcat cotatiile cu 15% la finalul saptamanii trecute. Desi a avut in debut si cresteri de peste 9%, cotatia Rompetrol Rafinare a inchis cu 4,3% mai jos, la 2,86 bani pe actiune.
Oferta de actiuni s-a mentinut pe parcursul zilei de aproape patru ori mai mare decat numarul titlurilor de la cumparare.
Tot pe minus au inchis si actiunile Rompetrol Well Services. Iar cotatia Zentiva a urcat usor cu 0,8%. Actiunea BRD s-a ieftinit cu 1,1%, pana la o cotatie de final de sedinta de 4,39 lei pe titlu. Investitorii au coborat cotatia Bancii Transilvania cu peste 5%, in timp ce pretul mediu la care s-au realizat tranzactiile pe Erste Bank a fost foarte apropiat de cel de referinta, noteaza analistii de la Money Channel. Cotatia de final de sedinta a bancii austriece a ajuns la 32,4 lei, in scadere cu 1,8% fata de sedinta precedenta. Titlurile Biofarm, putinele cu evolutie pozitiva, s-au apreciat cu 2,5% pana la finalul sedintei. Cotatiile SIF-urilor au coborat, in medie, aproape 4%, fiind cele mai afectate de scaderi.

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă