12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialŞase români, în focuri la Antipozi

Şase români, în focuri la Antipozi

La Melbourne, va începe astăzi Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Şlem al anului. România va fi reprezentată de un singur jucător pe tabloul principal masculin şi de cinci jucătoare pe cel feminin.

Atmosfera la Antipozi este extrem de încinsă şi la propriu şi la figurat, în afară de arşită, continentul fiind afectat de imaginile terifiante provocate de inundaţiile din Queensland. Cu toate acestea competiţia se va desfăşura în condiţii optime. Pe tabloul feminin, România are deja cinci reprezentante, cea mai bine cotată şi mai norocoasă la tragerea la sorţi fiind tânăra Alexandra Dulgheru, în vârstă de 21 de ani, – cap de serie numărul 27. Alexandra a mai fost prezentă o singură dată pe tabloul principal la competiţia de Mare Şlem de la Antipozi, anul trecut, când a pierdut în primul tur în faţa belgiencei Yaninna Wickmayer, după un meci dramatic, scor 6-1, 5-7, 8-10. În primul tur, jucătoarea noastră o va întâlni pe japoneza Ayumi Morita (74 WTA), care a jucat de două ori la openul Australian, în 2009 şi 2010, de fiecare dată părăsind competiţia după primul tur. Şi Simon Halep (77 WTA) se poate considera destul de norocoasă, ea urmând a da piept cu Anne Kremer (Luxemburg), o jucătoare venită din calificări.

Monica Niculescu (85 WTA) are meci greu în faţa elveţiencei Timea Bacsinszky (locul 50 WTA), în timp ce Edina Gallovits (78 WTA) va juca împotriva mai bine clasatei Julia Görges (poziţia a 38-a în ierarhia mondială), din Germania. Sorana Cârstea (94 WTA) se va lupta aproape de la egal la egal pentru un loc în turul secund cu Mirjana Lučić (98 WTA), din Croaţia.

Victor Hănescu (50 ATP), singurul jucător român prezent pe tabloul masculin de la Australian Open, va juca împotriva americanului Mardy Fish, favoritul numărul 16 al turneului. Hănescu şi Fish nu s-au întâlnit niciodată în circuitul ATP, dar favorit în întâlnire este considerat americanul. Mardy Fish, vicecampion olimpic la dublu în 2004, a atins sferturile de finală la Melbourne în 2007, în timp ce Hănescu nu a trecut niciodată de turul doi la Australian Open. În plus, Mardy Fish are în palmares cinci succese în circuitul mondial de simplu, cel mai recent fiind obţinut anul trecut, la Atlanta.

Eternii favoriţi

Capetele de afiş ale turneului de tenis de la Melbourne rămân Caroline Wozniacki şi Rafael Nadal, favoriţii principali ai turneului australian, potrivit clasamentelor mondiale, dar şi Roger Federer sau Kim Clijsters. Dacă Nadal a cucerit trofeul australian în 2009, şi deţine în acest moment toate celelalte titluri majore, în schimb Federer, campionul de anul trecut şi învingător, de asemenea, în 2004, 2006 şi 2007, va încerca să devină primul jucător care să câştige de cinci ori turneul de Mare Şlem din Australia. Elveţianul are în palmares 16 turnee de acest gen, după ce, în urmă cu doi ani, l-a devansat în acest top pe Pete Sampras. Rafael Nadal, principalul său adversar de la Antipozi are un singur titlu câştigat în Australia, obţinut în 2009 chiar în faţa lu Federer, şi are doar nouă turnee de Mare Şlem câştigate în palmares.

Daneza Caroline Wozniacki, care are în palmares o singură finală de Mare Şlem, US Open 2009, şi este lider în ierarhie, dar se pare că jucătoarea cotată cu cele mai mare şanse la câştigarea turneului în acest an este Kim Clijsters. Belgianca a disputat o finală la Melbourne, în 2004, şi vine după succesele de la US Open şi Turneul Campioanelor 2010.

Două românce, învinse în ultimul tur

În turul trei, ultimul al calificărilor pe tabloul principal de la Antipozi, Mădălina Gojnea şi Irina-Camelia Begu au cedat pe rând în faţa adversarelor. Gojnea, locul 202 WTA, a fost învinsă de Kathrin Woerle (Germania), scor 6-3, 6-4, iar Irina-Camelia Begu, locul 200 WTA, a fost eliminată de Anne Keothavong din Marea Britanie, a doua favorită a calificărilor şi locul 118 WTA, scor 6-3, 6-4. Aceeaşi britanică o eliminase şi pe Raluca Ioana Olaru, în turul doi al calificărilor, învingând-o cu 6-4, 6-2.

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă