10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialŞase pământeni intră în anul 2014 de15 ori, departe de Pământ

Şase pământeni intră în anul 2014 de15 ori, departe de Pământ

Şase pământeni întâmpină noul an de15 ori. Şi acest lucru se întâmlă tocmai pentru că nu sunt pe Pământ, ci la peste 300 de kilometri departare de planetă.

Este vorba despre astronauţii Staţiei Spaţiale Internaţionale au intrat pentru prima oară în 2014 la ora 14 şi 8 minute, ora României, şi vor termina acest du-te-vino cosmic între ani, abia mâine, în jurul prâznului, infomrează Digi 24.

Citeşte şi: Revelion 2014: Ce ţări au intrat deja în noul an

Staţia Spaţială Internaţională va intra în noul an când se va afla undeva între Noua Zeelandă şi Australia. Va fi doar prima întâlnire cu 2014 pentru cei şase astronauţi de la bord: ruşii Oleg Kotov, Sergey Ryazansky şi Mikhail Tyurin, americanii Michael Hopkins şi Rick Mastracchio, şi japonezul Koichi Wakata. Pe măsură ce se deplasează în jurul Terrei, complexul orbital va intra de 15 ori în 2014, şi se va întoarce în 2013 de 14 ori.

Citeşte şi: Mesajul preşedintelui Traian Băsescu cu prilejul Anului Nou

Pe 1 ianuarie, la ora două, ora României, staţia spaţială se va afla deasupra Atlanticului, la sud de Africa, iar când astrofizicienii de la centrul NASA din Houston îşi vor spune La mulţi Ani, la 8 – ora României, colegii lor din complexul orbital se vor afla deasupra Pacificului, între Australia şi America de Sud.

Citeşte şi: Elena Udrea: Dacă aş fi ascultat de consilieri ar fi trebuit să renunţ la tocuri

Un moment special va fi numărătoarea inversă de la New York, la 7 – ora României, când astonautul Mike Massimino le va prezenta zecilor de mii de oameni adunaţi în Time Square, felcitările video transmise de astronauţii de la bordul staţiei internaţionale.

Citeşte şi: Ponta, pe Facebook: ”Urez La Mulţi Ani tuturor celor care au urmărit în 2013 acest cont”

În fine, la 11 şi 51 de minute, ora României, cei şase astronauţi vor intra pentru ultima oară în 2014, când platforma spaţială pe care lucrează se va afla la est de Noua Zeelandă.

Cele mai citite

Echipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference League

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus în deplasare în fața lui Eintracht Frankfurt, scor 2-1, și s-a calificat în optimile...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă