15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSase ofiteri rusi, abandonati de comandant in Portul Constanta

Sase ofiteri rusi, abandonati de comandant in Portul Constanta

Un numar de sase ofiteri rusi au fost abandonati, vineri, in Portul Constanta Sud Agigea, de comandantul unei nave sub pavilion maltez, dupa ce au protestat cu ceilalti membri ai echipajului pentru ca nu si-au primit salariile, comandantul fiind acum cercetat de autoritatile portuare romane.
Adrian Mihalcioiu, reprezentantul Federatiei Internationale a Tranportatorilor (ITF) si lider al Sindicatului Liber al Navigatorilor a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca cei sase ofiteri de pe cargoul PROFESSOR BUBNOV sub pavilion Malta se aflau in greva la bordul navei impreuna cu restul echipajului format din16 marinari – 13 rusi si 3 ucrainieni.

Marinarii protestatari isi cer drepturile banesti in suma de 80.000 de dolari, dintre care 55.000 de dolari reprezinta salariile celor 6 ofiteri. Ei au cerut, totodata, si repatrierea, a precizat Mihalcioiu.
Nava sosita pe 30 iunie in portul Constanta a incarcat laminate pentru Olanda, iar vineri, comandantul a ordonat ridicarea ancorei. Cei sase ofiteri au iesit insa pe cheu refuzand sa mai urce la bord, iar vasul a iesit in rada, incalcand astfel legislatia, care prevede interdictia de miscare a navei fara echipajul de siguranta la bord.

Marinarii au anuntat autoritatile portuare care au luat legatura cu nava, cerand comandantului readucerea navei in port. Reprezentantii Capitaniei si ai ITF au purtat negocieri cu comandantul care nu mai vroia sa primeasca ofiterii la bord. In cele din urma, conflictul s-a aplanat, fiecare marinar intrand in cabina sa.
Autortatile portuare si ai ITF au inceput o ancheta, tinand cont ca armatorul rus al navei a incheiat un contract ITF pe care nu l-a respectat, contract in baza caruia marinarii si-ar putea primi salariile.

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă