16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialȘase experți români de la Imigrări au fost in misiune în Grecia

Șase experți români de la Imigrări au fost in misiune în Grecia

Șase experți de la Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) care au participat la o operaţiune internaţională desfăşurată sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil (BESA) şi luni s-au întors acasă, după trei luni în care au sprijinit Serviciul de Azil elen pentru implementarea Deciziilor UE de relocare internă. 

Citește și: 40 de migranți au INCENDIAT un centru de primire din Grecia, revoltați că procesarea cererilor durează prea mult

O parte dintre persoanele ajunse ilegal în Grecia au fost consiliate şi triate de către experţii români, conform procedurilor specifice, în spaţiile închise sau deschide din taberele special amenajate pentru imigranţi, transmite IGI într-un comunicat de presă. 

De asemenea, în perioada detaşării, poliţiştii au avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia azilului, creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii europeni, se spune în comunicat. 

Citește și: VIDEO. Traficant de migranți reținut și 46 persoane salvate din apele Mării Egee

Potrivit IGI, activitatea poliţiştilor în misiunile internaţionale reprezintă o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia BESA în cadrul cărora Inspectoratul participă în mod constant cu experţi. 

IGI precizează că, în ultimii doi ani, a participat la 16 misiuni de sprijin operaţional în alte state membre, sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil. 

“În continuare, ca urmare a angajamentelor asumate de ţara noastră de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia, IGI va contribui cu resurse umane în cadrul viitoarelor proiecte coordonate de Agenţia BESA pentru a sprijini implementarea Sistemului European Comun de Azil (SECA) la nivelul statelor membre UE”, se mai arată în comunicatul citat.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă